Deutsche Welle Greek:Β. Σόιμπλε εφαρμόστε ότι υποσχεθήκατε.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Wolfgang Schäuble - World Economic Forum Annua...
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε 
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει όλα τα συμφωνηθέντα προγράμματα περικοπών, προτού λάβει το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Welt am Sonntag ο Wolfgang Schäuble απευθύνει νέες προειδοποιήσεις προς την Αθήνα προκειμένου εκείνη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να γίνει ανταγωνιστική. Στην ερώτηση εάν θα πρέπει η Ελλάδα εν ανάγκη να εγκαταλείψει το ευρώ, ο γερμανός υπουργός απαντά: «Είναι στο χέρι των ιδίων των Ελλήνων».
Η διάσωση της χώρας καθίσταται δυσκολότερη και από την επανένωση της Γερμανίας, προσθέτει ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη σε πολλούς Έλληνες η αντίληψη πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και μάλιστα δραματικές.
Για τον λόγο αυτόν η Γερμανία δεν αρκείται σε υποσχέσεις, λέει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει βαρέλι δίχως πάτο». Ο κ. Σόιμπλε καλεί τους Έλληνες να «βάλουν πάτο στο βαρέλι». Τότε «θα μπορέσουμε να βάλουμε και εμείς κάτι σε αυτό», λέει χαρακτηριστικά.
Enhanced by Zemanta
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger