Κάποιοι προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες; Λιμνάζουν σε ανύπαρκτη επιτροπή πρόστιμα 2,3 δις!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πάνω από 2 δις ευρώ από καταλογισμούς προστίμων παραμένουν ανείσπρακτα γιατί δεν λειτουργεί μια επιτροπή!

Η επιτροπή αυτή αποφασίστηκε πριν από 10 μήνες. Ονομάζεται Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικων Διαφορών και σκοπός της είναι να επιλύονται εξωδικαστικά μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, προκειμένου να μην χρονοτριβούν στα διοικητικά δικαστηρια.

Το παράδοξο είναι ότι αυτή η επιτροπή δεν λειτούργησε ποτέ αλλά δεκάδες έχουν προσφύγει σε αυτήν!

Γιατί δεν λειτούργησε; Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην επιτροπή προβλέπονταν και οι θέσεις 2 δικαστικών αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια. Ηταν άμισθες. Οπότε δεν υπήρξε προθυμία συμμετοχής. 

Η Επιτροπή αυτή, αν λειτουργούσε, θα ασχολούνταν με υποθέσεις χρεών από 300.000 ευρώ και άνω. Οπως γράφει η εφημερίδα, μεταξύ εκείνων στους οποίους έχουν καταλογιθεί πρόστιμα, ούτε πληρώνουν, ούτε ρυθμίζουν γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι η επιτροπή ΔΕΝ λειτουργεί!

Ανάμεσά τους και ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας με ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταλογισθεί από ΔΟΥ της Αττικής.

Κατά τα άλλα όσοι δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο έως 3.000 ευρώ να γνωρίζουν ότι τους περιμένουν κατασχέσεις μισθών, ενοικίων ακόμα και ακινήτων.

Τα συμπεράσματα δικά σας..
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger