Süddeutsche Zeitung: Οι Ελληνες «αδειάζουν» τις τράπεζες

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και ο φόβος της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει τους Ελληνες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες βρίσκεται στο επίκεντρο σημερινού δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Επικείμενη χρεοκοπία, αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, νέες εκλογές: η κατάσταση στην Ελλάδα είναι περίπλοκη και η αγωνία παρατείνεται.

Πολλοί είναι οι Ελληνες προσπαθούν να σώσουν τις καταθέσεις τους και μόνο την Δευτέρα 700 εκατ. ευρώ «σηκώθηκαν» από τις τράπεζες, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικαλούμενος τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλο, αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος του έχει εξηγήσει ότι η κατάσταση των τραπεζών είναι πολύ δύσκολη και ότι το τραπεζικό σύστημα είναι για την ώρα πολύ αδύναμο. Ο κ.Προβόπουλος τον έχει προειδοποιήσει, επίσης, ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να επιδεινωθεί της επόμενες ημέρες, προσθέτει το δημοσίευμα.

«Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει πανικός, ωστόσο υπάρχει μεγάλη αγωνία, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε πανικό», είπε ο κ.Παπούλιας.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά την χθεσινή άκαρπη συνάντηση για σχηματισμό κυβέρνησης, προειδοποίησε ότι ο Ιούνιος θα μπορούσε να είναι ο «μήνας της τραγωδίας» για την χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Με φόντο το χθεσινό «ναυάγιο» των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης, οι νέες εκλογές πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου, σημειώνει η εφημερίδα.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger