Χειμάρας σχετικά με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο κος Αθ. Χειμάρας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις σχετικά με το πρόβλημα των επερχόμενων συγχωνεύσεων και καταργήσεων Τμημάτων και Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης :

1. « Θυμίζω ότι το 2004, αφού στο τέλος του 2003 είχε δημιουργηθεί , ένα Τμήμα με έδρα τη Λαμία και ένα Τμήμα με έδρα τη Λιβαδειά , χωρίς κτηριακές υποδομές, χωρίς Προγράμματα Σπουδών , χωρίς καθηγητές κ.λ.π., τότε κάλεσα την κα Γιαννάκου στη Λαμία ως Νομάρχης,ι πήγαμε στο ΤΕΙ για να λύσουμε το κτηριακό προσωρινά .

2. Ανέλαβε η Νομαρχία – μη αρμόδια – τη διαμόρφωση χώρων στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία και το έπραξε άμεσα.
Μελέτησε και κατασκεύασε το 16ο Δημοτικό Σχολείο στα Γαλανέϊκα .
Επίσης μελέτησε , εξασφάλισε τις πιστώσεις και δημοπράτησε – τη διαμόρφωση και των υπολοίπων χώρων, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί για 15 και πλέον χρόνια ολόκληρη σχολή Πανεπιστημίου , ο χώρος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. »

Και συνέχισε τονίζοντας :

« Για τη δημιουργία και νέων τμημάτων, ήλθαμε σε δημόσια ρήξη με Υπουργούς και Διοικούσα ( κυρίως τον Πρόεδρο κο Σκαλκέα), πλην του σημερινού Προέδρου κου Λουκόπουλου και της κας Καραγκούνη, που ενδιαφέρονταν για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.
Τελικά καταφέραμε την αλλαγή της Διοικούσας και την προώθηση δύο νέων Τμημάτων σε Λαμία και Λιβαδειά , καθώς και τη μελέτη άλλων δύο ακόμη.
Για το Τμήμα της Λαμίας, υπεγράφη και Προεδρικό διάταγμα από την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 , όμως άλλαξε η Κυβέρνηση και όλα πάγωσαν.
Άλλαξε και η Αυτοδιοίκηση και τα υπόλοιπα, σας είναι γνωστά:
• Πόσες και πόσες φορές δεν ζητήσαμε ως Παράταξη, συνάντηση με την προηγούμενη Yπουργό κα Διαμαντοπούλου , για την επανυπογραφή του Προεδρικού διατάγματος, η οποία έγινε με 7μηνη καθυστέρηση, όταν δεν μπορούσε να προωθηθεί, αφού η Κυβέρνηση ήταν υπηρεσιακή !!
• Τώρα θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού όταν έπρεπε να δράσουμε, εμείς κοιμόμασταν. »


Και έκλεισε τονίζοντας :

« Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά , αρκεί και τώρα να μπούνε μπροστά, με μελετημένες προτάσεις: Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι ( Λαμίας , Λιβαδειάς ), με τη στήριξη των Υπουργών κυρίων Σταϊκούρα και Κεδίκογλου και των Βουλευτών Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Όμως με επιστολές και έγγραφα, δεν λύνονται τέτοιου μεγέθους κατεπείγοντα προβλήματα, απαιτούνται συγκροτημένες θέσεις, στρατηγική και τακτική.

Τέλος η Στερεά Ελλάδα, δικαιούται Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα – Πανεπιστήμιο και η Κυβέρνηση παρόμοιες αποφάσεις, δεν μπορεί να τις παίρνει χωρίς ουσιαστικό διάλογο και σοβαρή μελέτη. »
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger