Βild: Οι τρεις πιο πετυχημένοι δήμαρχοι της Ελλάδας

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012


Η γερμανική εφημερίδα αναδεικνύει του τρεις πιο πετυχημένους δημάρχους της χώρας μας και μάλιστα τονίζει πως πρέπει να παραδειγματιστεί η Ελλάδα από αυτούς για να βγει από την κρίση. Η Bild εκτιμά ότι η χώρα θα χρειαστεί ένα ακόμα δάνειο των 50 δισ. και την προτρέπει να ακολουθήσει τα βήματα των τριών επιτυχημένων δημάρχων. 
Ποιοι είναι αυτοί; Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη!
Γιατί επιλέγει τους τρεις αυτούς δημάρχους;
boutaris
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Ως επιτυχημένος επιχειρηματίας που υπήρξε ο Γιάννης  Μπουτάρης εφαρμόζει την πολύτιμη εμπειρία του στη διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Την παρομοιάζει σαν μια μεγάλη επιχείρηση που αγωνίζεται να επιβιώσει, προχώρησε σε μείωση αποδοχών των δημοτικών υπαλλήλων κατά 20%, εφαρμόζει ένα σύγχρονο λογιστικό σύστημα ελέγχου και εξοικονομεί εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια στιγμή, με τη βοήθεια Γερμανών εμπειρογνωμόνων, αγωνίζεται να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών και προσπαθεί να προσελκύσει Τούρκους και Ισραηλινούς τουρίστες στην πόλη του. Τον θεωρούν πρωτοποριακό γιατί πιστεύει ότι ακόμη και ο σεξουαλικός τουρισμός είναι μια καλή ιδέα για να έρθουν έσοδα στα ταμεία του δήμου.
skoulakis
Δήμαρχος Χανίων: Θεωρεί ότι ο Μανώλης Σκουλάκης είναι αποτελεσματικός, καθώς μέσα μόλις ενάμισι χρόνο απομάκρυνε τις πιεστικές οφειλές, απάλλαξε τη διοίκηση από περιττές δαπάνες, κατάφερε να μειώσει τις σπατάλες για τις δημόσιες σχέσεις και εξοικονόμησε 1 εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα χρησιμοποίησε τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για προϊόντα που έκαναν την πόλη πιο ανταγωνιστική και δημιούργησαν ελπίδες για επενδύσεις 27 εκατομμυρίων ευρώ.
xaroula
Δήμαρχος Βέροιας: Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη έχει πολλές καλές ιδέες και ενθουσιασμό. Στηρίχθηκε στον εθελοντισμό και είχε θεματικά αποτελέσματα. Ακόμη και οι γιατροί της πόλης εργάζονται με μερική απασχόληση ως εθελοντές ενώ εταιρίες ενισχύουν το δήμο ως χορηγοί. Επιπλέον, η πόλη παραχωρεί γεωργικές εκτάσεις στους πολίτες για την παραγωγή τροφίμων. Άλλο ένα σημαντικό επίτευγμά της είναι ότι παρότι προχώρησε περικοπές των μισθών των δημοτικών υπαλλήλων, οι τελευταία συνεχίζουν να εργάζονται με την ίδια συνέπεια!
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger