Μπαγίς …ο μεγαλοπρεπής! Θράσος χωρίς όρια..

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το θράσος και η αλαζονεία αυτού του ανθρώπου δεν έχουν όρια. Ο λόγος για τον Τούρκο Υπουργό για την ΕΕ κ. Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους καθ’ οδόν προς την Ιταλία δήλωσε ότι η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ , θα είναι περισσότερο …πολύτιμη για την ΕΕ από το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε!
Ο κ. Μπαγίς υπογράμμισε επίσης, κατά την Sabah,ότι η φετινή Έκθεση Προόδου της ΕΕ για την Τουρκία περιείχε σκληρότερη κριτική για την Τουρκία από ότι οι προηγούμενες Εκθέσεις και ότι αυτό οφείλεται στην …παρέμβαση της «Ε/κ Προεδρίας» όπως είπε την Κυπριακή Δημοκρατία. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο κ. Μπαγίς παρέθεσε 5 αιτίες για να ερμηνεύσει , κατά την άποψή του, τις αντιδράσεις της τουρκικής κοινής γνώμης κατά της ΕΕ:
Aδικες για την Τουρκία απαιτήσεις θεωρήσεων εισόδου από την ΕΕ Ανεπαρκής υποστήριξη της ΕΕ προς την Τουρκία στον ”πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” (σ.σ. κατά των Κούρδων). Απόπειρες ( στην ΕΕ) εκμετάλλευσης του Κυπριακού για να μπλοκαριστεί η ένταξη της Τουρκία. Το «πάγωμα» περισσότερων των μισών Κεφαλαίων Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων για πολιτικούς λόγους Το γεγονός ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος όσο και ο Τουρκος Πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνονται στις «οικογενειακές φωτογραφίες» της ΕΕ Τέλος ο κ. Μπαγίς υποστήριξε ότι η σημερινή τουρκική κυβέρνηση έχει κάνει άνευ προηγουμένου βήματα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων όπως η επιστροφή περιουσιών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στα μειονοτικά ιδρύματα.
Όχι την Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν την επικαλέστηκε….
onalert.gr
filologos10.wordpress.com
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger