Νύχτα τρόμου στις ΗΠΑ: Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012


Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Σάντι από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τους σφοδρούς ανέμους και τις καταιγίδες.

Το πέρασμα του όμως ήταν εκτός από φονικό και καταστροφικό… Πλημμύρισε η οικονομική, ζώνη, οι σήραγγες του μέτρο, τα ναυπηγεία, οι δρόμοι ενώ περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα, ο τυφώνας Σάντι άφησε χωρίς ρεύμα τουλάχιστον 6.200 ανθρώπους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και 250.000 στο Μανχάταν.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης δεν κινούνται ενώ λουκέτο έχει μπει σε όλα τα σχολεία, στο χρηματιστήριο καθώς επίσης και στο Broadway. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε πως το 911 δέχεται 20.000 κλήσεις ανά ώρα.
Καταστροφικές ήταν οι συνέπειες του περάσματος του σπάνιου αυτού φαινομένου σε Ουάσιγκτον, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη και Βοστώνη καθώς τα σάρωσε όλα με ταχύτητα ανέμων που έφτασε τα 136,7 χιλιόμετρα την ώρα!!!

Εν τω μεταξύ, δεκαέξι θάνατοι αναφέρθηκαν σε Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Μέριλαντ, Βόρεια Καρολίνα, Δυτική Βιρτζίνια, Πενσυλβάνια και το Κοννέκτικατ. Τουλάχιστον πέντε από αυτούς έγιναν στη Νέα Υόρκη. Μερικά από τα θύματα σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πέθανε επίσης από καταιγίδα στον Καναδά.
Οι καταστροφές από καταιγίδα όπως υπολογίζονται θα φτάσουν τα 12 εκατομμυρίων δολάρια, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι μία από τις πιο δαπανηρές φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ασθενείς απομακρύνθηκαν από πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, οι γεννήτριες δεν κατάφεραν να κρατήσουν την ηλεκτροδότηση σε επαρκή επίπεδα και οι ασθενείς χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ηλεκτρικό υποσταθμό στη Νέα Υόρκη

Έκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε σε ηλεκτρικό υποσταθμό της εταιρείαςConsolidated Edison στη Νέα Υόρκη, πόλη, που βρίσκεται τώρα στο έλεος του τυφώνα Σάντι. Σύμφωνα με πληροφορίες, 19 εργαζόμενοι της ενεργειακής εταιρείας είναι παγιδευμένοι στο κτίριο του υποσταθμού, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού Μανχάταν.
Σε κατάσταση συναγερμού κήρυξε η Exelon Corp. τον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ στο Νιού Τζέρσι εξαιτίας των συνεπειών της καταιγίδας Σάντι, ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας Σάντι προκάλεσε επίσης το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ένα μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.

Στο νότιο Μανχάταν, οι πυροσβέστες διέσωσαν με φουσκωτές βάρκες τεχνικούς που είχαν εγκλωβιστεί για τρεις ώρες σε μονάδα ηλεκτροδότησης.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger