Τα αποτελέσματα του Champions League

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012


Η Σάλκε νίκησε με 2-0 την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο με γκολ των Χούντελααρ και Αφελάι και έκανε τεράστιο βήμα για την κατάκτηση την πρώτης θέσης στον όμιλο του Ολυμπιακού. Η Πόρτο έκανε το "3 στα 3" επικρατώντας με 3-2 της Ντινάμο Κιέβου, ενώ η Παρί Σεν-Ζερμέν πήρε το πρώτο της "διπλό" νικώντας με 2-0 την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ.Ο Χοακίν έχασε πέναλτι αλλά τελικά λύτρωσε την Μάλαγα χαρίζοντάς της την νίκη με 1-0 επί της Μίλαν, κάνοντας το "3 στα 3". Με το ίδιο σκορ νίκησε η Ζενίτ την Άντερλεχτ. Η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 την Ρεάλ και πέρασε στην κορυφή, ενώ ο Άγιαξ νίκησε με 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι και την έστειλε στο πάτο. 


Άρσεναλ - Σάλκε 0-2


Σκόρερς: 76' Χούντελααρ, 86' Αφελάι
Γήπεδο: "Ashburton Grove", Λονδίνο
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ άνοιξε το σκορ στο Λονδίνο για την Σάλκε στο 76' με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Ιμπραχίμ Αφελάι.
Ο Ολλανδός στράικερ μάλιστα έχει σκοράρει και στα 3 ματς του φετινού Champions League, αφού είχε βρει δίχτυα και κόντρα σε Ολυμπιακό και Μονπελιέ.
Ο κόσμος στο "Ashburton Grove" άρχισε να φεύγει στο 86', όταν ο Αφελάι διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με πλασέ σε κενό τέρμα, έπειτα από κούρσα από δεξιά και σέντρα του Χέφερσον Φαρφάν.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος, Κοκελέν, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζερβινιό.
ΣΑΛΚΕ: Ούνερσταλ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Φουχς, Νόιστεντερ, Χέγκερ, Αφελάι, Χόλτμπι, Φαρφάν, Χούντελααρ.

Πόρτο - Ντινάμο Κιέβου 3-2

Σκόρερς: 15' Σιλβέστρε Βαρέλα, 36' και 78' Τζάκσον Μαρτίνες / 21' Γκούσεβ, 72' Ιντέγε Μπράουν
Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο
Διαιτητής: Πάβελ Καρλόβετς (Τσεχία)
Με άπιαστο σουτ του Σιλβέστρε Βαρέλα μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Λούτσο Γκονσάλες και μία μικρή κόντρα, η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο 15'.
Δεν άργησε η απάντηση από τους Ουκρανούς, συγκεκριμένα 6 λεπτά αργότερα ο Όλεγκ Γκούσεβ με κεφαλιά από κόρνερ του Μιγκέλ Βελόζο έκανε το 1-1, σκοράροντας σε δεύτερο σερί ματς της διοργάνωσης.
Για δεύτερη προβάδισμα πήραν οι "δράκοι" στο 36' με τον Κολομβιανό, Τζάκσον Μαρτίνες, να κάνει το 2-1 με κοντινό αριστερό πλασέ, αφού ξεπέρασε τον Χατσερίντι, έπειτα από την μπαλιά του Χάμες Ροντρίγκες.
Στο 72' η Ντινάμο ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ιντέγε Μπράουν να κοντρολάρει εξαιρετικά με το στήθος στην καρδιά της πορτογαλικής άμυνας από την μπαλιά του Γιαρμόλενκο και να "εκτελεί" τον Ίλτον με δυνατό σουτ στην κίνηση.
Ο Τζάκσον Μαρτίνες σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς στο 78' και έδωσε για 3η φορά προβάδισμα στην Πόρτο με πλασέ σε κενό τέρμα από ασίστ του Λούτσο Γκονσάλες.
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μάικον, Οταμέντι, Μανγκαλά, Φερνάντο, Λούτσο Γκονσάλες, Ζοάο Μοουτίνιο, Σιλβέστρε Βαρέλα, Χάμες Ροντρίγκες, Τζάκσον Μαρτίνες.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Μπετάο, Μιχάλικ, Χατσερίντι, Ταΐβο, Βουκόγεβιτς, Γκάρμας, Μιγκέλ Βελόζο, Γιαρμόλενκο, Χούσιεβ, Ιντέγε Μπράουν.
Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-2

Σκόρερς: 32' Ιμπραχίμοβιτς, 43' Μενέζ
Γήπεδο: "Μάκσιμιρ", Ζάγκρεμπ
Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς (Τουρκία)
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 26' έχασε τεράστια ευκαιρία, αστοχώντας σε τετ-α-τετ (πάνω από το οριζόντιο δοκάρι), αφού έκανε εντυπωσιακό το "ένα-δύο" με τον Μάρκο Βεράτι, με τον Ιταλό να τον τροφοδοτεί με "τακουνάκι".
Στο 33' πάντως ο Ιμπραχίμοβιτς δεν αστόχησε και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κέλαβα για το 0-1, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Ζερεμί Μενέζ από δεξιά.
Ο Μενέζ στο 43' έγινε από δημιουργός εκτελεστής και έκανε το 0-2 περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κέλαβα με δυνατό αριστερό σουτ, μετά την πάσα του Χαβιέρ Παστόρε.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Κέλαβα, Βρσάλκο, Πούλιτς, Σίμουνιτς, Πίβαριτς, Βίντα, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Λουίς Ιμπάνιες, Τσοπ, Σαμίρ.
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι, Μποντμέρ, Ματουιντί, Παστόρε, Μενέζ, Ιμπραχίμοβιτς.
 
Μάλαγα - Μίλαν 1-0

Σκόρερ: 64' Χοακίν
Γήπεδο: "Ροσαλέδα", Μάλαγα
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η Μάλαγα είχε "χρυσή" ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Χεσούς Γκάμεθ κέρδισε πέναλτι από τον Κεβίν Κονστάν (την έκπληξη στην 11άδα της Μίλαν).
Ο Χοακίν ανέλαβε την εκτέλεση, έστησε την μπάλα στα 11 βήματα απέναλτι από τον Μάρκο Αμέλια, αλλά ο Ιταλός πορτιέρο δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι, καθώς το πλασέ ήταν κακό, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ στο 45'.
Μόλις τέσσερις μέρες πριν ο Χοακίν είχε χάσει πέναλτι και κόντρα στην Βαγιαδολίδ στο 85', αλλά στο 87' σκόραρε και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.
Ο Χοακίν λοιπόν τελικά λύτρωσε την ομάδα, καθώς άνοιξε το σκορ στο 64' νικώντας τον Αμέλια στο "τετ-α-τετ", στο οποίο τον έβγαλε με καταπληκτική "σκαφτή" πάσα ο Ιτούρα.
ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Χεσούς Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Ελιζέου, Καμάτσο, Ιτούρα, Φρανθίσκο Πορτίγιο, Ίσκο, Χοακίν, Σαβιόλα.
ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Μπονέρα, Μεξές, Ατσέρμπι, Ντε Σίλιο, Αμπροζίνι, Μοντολίβο, Κονστάντ, Εμάνιουελσον, Ελ Σααραουί, Πατσίνι.
*χαμένο πέναλτι 45' Χοακίν
 Ζενίτ - Άντερλεχτ 1-0

Σκόρερ: 72' πέν. Κερζακόβ
Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη
Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)
Στο 60' η Άντερλεχτ ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στην περιοχή, αλλά δεν το πήρε.
Η Ζενίτ όμως στο 71ο λεπτό πήρε πέναλτι για ανατροπή του Ανιουκόβ από τον Νάιτινκ (τράβηγμα) και ο Γιοβάνοβιτς πήρε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, επηρεασμένος και από την προηγούμενη φάση.
Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ και ευστόχησε από τα 11 βήματα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης στο 72'.
Η Άντερλεχτ πίεσε στα τελευταία λεπτά, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πρώτο της γκολ στην διοργάνωση.
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Σιρόκοβ (76' Μπρούνο Άλβες), Σέμακ (67' Ζιριάνοβ), Φαϊζούλιν (58' Μπιστρόβ), Χουλκ, Κερζακόβ.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Βασιλέβσκι (83' Μόλινς), Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ντεσχάχτ, Λούκας Μπίγλια, Κανού, Πρετ (74' Ιακοβένκο), Ζιλέ, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ντε Σούτερ.
Ντόρτμουντ - Ρεάλ 2-1

Σκόρερς: 36' Λεβαντόβσκι, 64' Σμέλτσερ / 38' Κρ. Ρονάλντο
Γήπεδο: "Βεστφάλενσταντιον"
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ στο 36' για την Ντόρτμουντ με κοντινό πλασέ, έπειτα από μπαλιά του Σεμπάστιαν Κελ, αλλά μόλις δύο λεπτά διατήρησαν το προβάδισμα οι Γερμανοί.
Από φανταστική μακρινή μπαλιά του Μεσούτ Εζίλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από αριστερά, ο Βάιντενφελερ άφησε το τέρμα του και το πλήρωσε, καθώς ο Πορτογάλος άσος πλάσαρε κίνηση με το εξωτερικό, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γερμανό πορτιέρο και ισοφάρισε σε 1-1 με το 5ο γκολ του στην διοργάνωση.
Στο 64' η Ντόρτμουντ πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα, με τον Μάρσελ Σμέλτσερ να σκοράρει στο 64' με αριστερό σουτ στην κίνηση, αν και ενδεχομένως να έχει βρει την μπάλα και ο Λεβαντόβσκι.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Κελ, Γκέτσε, Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Πέπε, Εσιέν, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (20' Μόντριτς), Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.
 Άγιαξ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1

Σκόρερς: 45' Σιμ ντε Γιονγκ, 57' Μόισαντερ, 68' Έρικσεν / 22' Νασρί
Γήπεδο: "Άμστερνταμ ΑρίνΑ" Άμστερνταμ
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μουν (Νορβηγία)
Με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή ο Σαμίρ Νασρί άνοιξε το σκορ για την Μάντσεστερ Σίτι στο 22', από πάσα του Τζέιμς Μίλνερ, σε επίθεση που ξεκίνησε ο Μάικα Ρίτσαρντς από δεξιά.
Ο Άγιαξ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σιμ ντε Γιονγκ να σκοράρει με σουτ στην κίνηση από κοντά, έπειτα από σέντρα του Φαν Ράιν από δεξιά, και αδράνεια της αγγλικής άμυνας.
Η ολοκλήρωση της ανατροπής για τους Ολλανδούς ολοκληρώθηκε στο 57', με τον Φινλανδό κεντρικό αμυντικό, Νίκλας Μόισαντερ, να κάνει το 2-1 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρίστιαν Έρικσεν.
Ο τελευταίος στο 68' πέτυχε το 3ο γκολ του Αίαντα, κάνοντας ο Δανός αριστερό σουτ και έχοντας την τύχη με το μέρος του, καθώς η μπάλα χτύπησε στον Κλισί και άλλαξε πορεία, βγάζοντας νοκ-άουτ τον Τζο Χαρτ που δεν μπορούσε να αποτρέψει το 3-1.
ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν Ράιν, Αλντεβάιρελντ, Μόισαντερ, Μπλιντ, Κρίστιαν Πόουλσεν, Σόνε, Έρικσεν, Σάνα, Μπάμπελ, Σιμ ντε Γιονγκ.
ΣΙΤΙ: Χαρτ, Μάικα Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Μίλνερ, Νασρί, Αγκουέρο, Ντζέκο.

Πηγή: sport 24
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger