Τιμολόγια φωτιά της ΔΕΗ για το 2013..

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012


Η διαδικασία αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλές αυξήσεις που θα ξεπερνούν ακόμη και το 20% για ορισμένες χρεώσεις, αν και η τελική επιβάρυνση στην τσέπη του καταναλωτή μπορεί να κινηθεί γύρω στο 10%, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
«Στις εταιρείες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να έχουν συνάφεια οι τιμές με το κόστος παραγωγής. Από εμάς, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος» επεσήμανε μεταξύ άλλων στη ΝΕΤ, αφήνοντας, σαφώς, ανοικτό το ενδεχόμενο μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος.
«Είχαμε πει για το 2012 ότι δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, κάτι το οποίο τηρήσαμε. Το 2013 είναι μια χρονιά που, με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και τη μνημονιακή υποχρέωση, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των τιμολογίων». 


Με αυτά τα λόγια, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, δίχως να διευκρινίσει το ποσοστό της ανατίμησης. 

Όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος του 2012 οι αρμόδιοι θα καταλήξουν στο ποσοστό αύξησης των τιμολογίων. Το υπουργείο θα εξετάσει τόσο τις προτάσεις της ΔΕΗ με βάση τα κόστη που έχει όσο και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα ποσοστά αύξησης. 


Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ότι πρέπει να λάβει μέτρα για τη σταδιακή κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για όλους, εκτός από την ευπαθή ομάδα καταναλωτών, μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους τα τιμολόγια χαμηλής τάσης (οικιακοί καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις) θα πρέπει να αντανακλούν πλήρως το κόστος παραγωγής του ρεύματος, δηλαδή να είναι κοστοβαρή, γεγονός που θα επιφέρει νέες αυξήσεις.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger