Η βασική αιτία μείωσης της τεστοστερόνης δεν είναι η ηλικία

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012


Τα επίπεδα της τεστοστερόνης πέφτουν καθώς ο άνδρας μεγαλώνει σε ηλικία. Μια νέα μελέτη όμως υποστηρίζει ότι η μείωση της τεστοστερόνης δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένη με την ηλικία, αλλά σχετίζεται περισσότερο με αλλαγές στη γενική υγεία και ευεξία, όπως είναι η παχυσαρκία και η κατάθλιψη, καθώς και με την υιοθέτηση ανθυγιεινών συμπεριφορών, όπως είναι για παράδειγμα το κάπνισμα.
Στους άνδρες η ορμόνη τεστοστερόνη παράγεται στουςόρχεις κι ελέγχει την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του φύλου τους. Παράλληλα επηρεάζει τηνευεξία τους, τη σεξουαλική τους λειτουργία και τη γονιμότητα, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος με επαρκή επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τέλος προάγει την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και προστατεύει την οστική πυκνότητα. Από την άλλη μεριά η χαμηλή παραγωγή τεστοστερόνης έχει παρενέργειες.
Οι ερευνητές τονίζουν πως είναι πολύ σημαντικό οι ιατροί να καταλάβουν πως η πτώση των επίπεδων της τεστοστερόνης δεν είναι φυσικό επακόλουθο των γηρατειών και ότι μάλλον οφείλονται περισσότερο σε παράγοντες που σχετίζονται με την υγειά και τον τρόπο ζωής.
Γιατί μειώνεται η τεστοστερόνη

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.382 άνδρες στους οποίους η τεστοστερόνη μετρήθηκε δύο φορές, με ένα διάστημα 5 ετών μεταξύ των μετρήσεων. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 54 έτηκαι κανένας τους δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε έπαιρνε αγωγή που θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών.
Η συνολική μέση μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης, βρέθηκε μόλις 1% σε αυτά τα 5 χρόνια. Σε κάποιες υποομάδες όμως απομονώθηκαν κάποιοι παράγοντες που βρέθηκαν να ευθύνονται για μεμονωμένα σημαντικές μειώσεις της ορμόνης.
Οι μεγαλύτερες μειώσεις βρέθηκαν στους άνδρες που ήταν παχύσαρκοι, που είχαν διακόψει το κάπνισμα, ή είχαν κατάθλιψη. Οι ειδικοί σημειώνουν εδώ πως ακόμα και αν η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να οδηγήσει σε μια μικρή μείωση της τεστοστερόνης, το όφελος που προκύπτει από αυτή είναι τεράστιο.
Η μελέτη επίσης έδειξε ότι οι ανύπαντροι άνδρες εμφάνιζαν μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα της τεστοστερόνης από τους παντρεμένους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εύρημα αυτό φαίνεται να υποστηρίζει τα αποτελέσματα άλλων μελετών που αναδεικνύουν ότι οι παντρεμένοι άνδρες τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι και υγιείς.

Πως το laptop “υπονομεύσει” την ανδρική γονιμότητα


Αν είστε άνδρας και χρησιμοποιείτε πολύ το laptop τοποθετημένο στα γόνατα σας, μπορεί να υπονομεύετε την γονιμότητά σας. Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται έρευνες που έδειχναν ότι η χρήση λάπτοπ μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα στους άντρες. Αιτία είναι η αυξημένη θερμότητα που εκπέμπεται από το laptop.

Επιστήμονες του τμήματος ανδρολογίας της μονάδας παθολογίας του “Queen Alexandra Hospital” στο Πόρτσμουθ; που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την περίπτωση ενός ζευγαριού με δυσκολία στη σύλληψη, διαπίστωσαν ότι η αιτία του προβλήματος δεν ήταν άλλη από τη χρήση λάπτοπ.

Μελετώντας το σπέρμα του συζύγου στο μικροσκόπιο., οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η ουρά των σπερματοζωαρίων είχε τυλιχτεί γύρω από το κεφάλι τους γεγονός που δεν τους επέτρεπε να κινηθούν αρκετά γρήγορα προς το ωάριο.

Το πρόβλημα αυτό είναι σύνηθες στους σεφ, οι οποίοι εργάζονται σε περιβάλλον με υψηλές θερμοκρασίες, όμως μπορεί να προκληθεί και από τη θερμότητα που εκπέμπει το λάπτοπ.

Όταν οι ερευνητές επισήμαναν το πρόβλημα στο ζευγάρι., ο σύζυγος διέκοψε τη χρήση του και τρεις μήνες αργότερα η σύζυγος έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Υπάρχουν λύσεις για αυτό που και διώχνουν την έξτρα (τι έξτρα, κόλαση είναι εδώ που τα λέμε) θερμοκρασία που παράγουν και κάνουν την χρήση ενός laptop πιο βολική και άνετη, άσε που δεν ακούγονται και τα θορυβώδη ανεμιστήρια που κρύβουν μέσα τους οι φορητοί.

Για να δούμε τις όμορφες (α ναι ξέχασα να το αναφέρω πιο πριν), coolατες αυτές λύσεις:

iLap (by Rain Design)


Ναι ακολουθεί την ονομασία του iPhone, του iPod και είναι λίγο ακριβούτσικο όπως όλα τα iκάτι αλλά πολύ πρακτικό.
Φτιαγμένο από αλουμίνιο είναι ελαφρύ και όμορφο. Συμπεριλαμβάνει 2 μεγάλα μαλακά μαξιλάρια που και δεν πονάνε τα γόνατα και δεν αφήνει και το laptop να πέσει πάνω σας ακόμα κι αν το κρατάτε υπό μεγάλη γωνία.

  Share this article :
   
  Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
  Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
  Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
  Proudly powered by Blogger