Τρέξιμο στο δρόμο ή διάδρομο; Η απάντηση που καίει

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Θερμίδες! Προτίμησε το τρέξιμο στο ύπαιθρο για να κάψεις πάνω από 600 θερμίδες σε 1 ώρα!
Ξέρεις το κουμπί με το οποίο αυξάνεις την κλίση στο διάδρομο; Ε, τώρα έχεις τους λόφους γι’ αυτό. Σε κάθε ανηφόρα αυξάνεται η ένταση που ασκείται στις μεγάλες μυϊκές ομάδες στους γλουτούς και στα πόδια. Κάνε τρέξιμο για μία ώρα και θα κάψεις πάνω από 600 θερμίδες.
Βγες έξω λοιπόν, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

  • Ενίσχυσε τις αδύναμες περιοχές Οι μικρότεροι μυς στις γάμπες και στους αστραγάλους σταθεροποιούν τα πόδια σου όταν τρέχεις, αλλά συχνά τους παραβλέπουμε στις προπονήσεις. Ξεκίνα μερικές εβδομάδες πριν να τους δυναμώνεις, κάνοντας καθίσματα πάνω σε μαξιλάρι ή δίσκο ισορροπίας.
  • Διάλεξε το σωστό δρόμο Τα περισσότερα μονοπάτια για πεζοπορία είναι κατάλληλες διαδρομές για τρέξιμο.
  • Περιόρισε τις προσδοκίες σου Προσπάθησε να καλύψεις την απόσταση που συνήθως θα έκανες στο διάδρομο, αλλά έχε στο νου σου ότι θα σου πάρει περισσότερη ώρα.
  • Κάνε το σωστό βήμα Κάνε μικρά βήματα, που σε βοηθούν να μείνεις σταθερή σε ανώμαλο έδαφος. Περπάτα όποτε η διαδρομή γίνεται πολύ απότομη ή έχει βράχια και όποτε βρίσκεις ρέμα. Για να αποφύγεις τις πέτρες, τις ρίζες και άλλα εμπόδια, επικέντρωσε το βλέμμα σου μερικά μέτρα μπροστά, ώστε να ξέρεις τι έρχεται, και σήκωσε τα πέλματα πιο ψηλά απ’ όσο συνήθως τα σηκώνεις στο διάδρομο ή στο πεζοδρόμιο.
Ελένη Πετρουλάκη Ivic
Personal Trainer, Power Yoga Master
Q:
Ποτε πρεπει να κανω διαδρομο για καλυτερο αποτελεσμα,νηστικη το πρωι η το απογευμα αρκει να μην φαω τιποτα μετα και για δυο ωρες??
A:
Ιδανικά, διάδρομο θα πρέπει να κάνετε το πρωί ,νηστική γιατί συμφώνα με έρευνες που έγιναν σε ένα σημαντικό δείγμα ανδρών και γυναικών ,τότε καίμε περισσότερες θερμίδες που προέρχονται από τη καύση λίπους και όχι από το γλυκογόνο.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger