Έτοιμες οι λίστες διαθεσιμότητας – Για διαγραφή όλων των ΙΔΑΧ ΔΕ κάνει λόγο η ΠΟΕ ΟΤΑ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η “επιχείρηση διαθεσιμότητα” στο δημόσιο, με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υλοποιεί τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, βγάζοντας σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των φορέων που δεν έστειλαν στοιχεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους από την πλευρά της συγκαλεί εκτάκτως το πρωί της Τρίτης έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής, “για να αναπροσαρμόσει και να σχεδιάσει την δυναμική αντίδραση του κλάδου”

Η ΠΟΕ ΟΤΑ κάνοντας λόγο για “φασιστική απόφαση” της κυβέρνησης, καταγγέλλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι “διαγράφει όλους τους ΙΔΑΧ ΔΕ”. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της “με πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στην διαγραφή των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού κ.λπ. σε όλο το Δημόσιο και τους ΟΤΑ από την λίστα δεδομένων της απογραφής. Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους”. “Ο εκβιασμός τους, στόχο έχει να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να εξαναγκάσουν τους φορείς να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης ώστε να πληρωθούν έστω μετά από μήνες με το 75 % που προβλέπει η διαθεσιμότητα” συμπληρώνει .

Από την πλευρά του υπουργείου πάντως εξηγούν ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, αλλά υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ανακοινωθεί, μέσω της επικαιροποίησης της βάσης δεδομένων της απογραφής. Το γεγονός αυτό, όπως είναι γνωστό συνεπάγεται και την αντίστοιχη ενημέρωση της βάσης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που θα οδηγήσει στην καταβολή μόνον του 75% των αποδοχών στην επόμενη μισθοδοσία. Όπως διευκρινίζεται πάντως από το υπουργείο μόλις τα στοιχεία αποσταλούν από τους φορείς οι εργαζόμενοι που εξαιρούνται του μέτρου θα επανέλθουν κανονικά στις θέσεις τους. Επιπλέον σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, 35 είναι οι δήμοι που δεν έχουν αποστείλει λίστες, αν και σε αυτούς συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των υπαλλήλων που αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ήδη ανακοινώσει συνέχιση των καταλήψεων των δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων μέχρι τη Παρασκευή, αποχή από τα καθήκοντα το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου και 48ωρη απεργία για την Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger