Πόνταρε στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και έβγαλε μισό δισ.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έβγαλε κέρδη 500 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ποντάροντας ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και θα παραμείνει στην ευρωζώνη, αγόρασε ελληνικά ομόλογα τα οποία τώρα του απέφεραν το αστρονομικό ποσό
.
Πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Dan Loeb, ο οποίος είναι επικεφαλής της Third Point, μιας από τις λίγες επιχείρησεις-διαχειριστές hedge funds που έβγαλαν κέρδος από την κρίση στην ευρωζώνη φέτος.

Η εταιρεία του Loeb δημοπράτησε την πλειοψηφία της θέσης 1 δισ. δολ. σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, την οποία είχε «χτίσει» λίγους μήνες μόλις πριν, στο πλαίσιο της καθοριστικής συμφωνίας επαναγοράς που έκανε η Αθήνα, σύμφωνα με πρόσωπα που πρόσκεινται στην επιχείρηση.

Ο 51χρονος Αμερικανός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους hedge fund managers των ΗΠΑ. Η Third Point άρχισε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, έχοντας αποκτήσει κέρδη από το ράλι των πορτογαλικών ομολόγων στις αρχές του έτους. Αναλυτές του fund παρακολουθούν «στενά» τους Έλληνες πολιτικούς και συμβούλους και συνομιλούν σταθερά με την ελληνική κυβέρνηση.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger