Υπαναχώρηση δημάρχων για τη διαθεσιμότητα – Μπουτάρης: Μπορεί να δώσουμε στοιχεία

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Μπορεί η ΠΟΕ ΟΤΑ να έχει αποφασίσει καταλήψεις δημαρχείων έως και σήμερα, αλλά φαίνεται πως οι δήμαρχοι, που είχαν επίσης σηκώσει το... λάβαρο κατά της διαθεσιμότητας, κάνουν βήματά πίσω! 

Σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συνεδριάζουν εκτάκτως οι δήμαρχοι της Ελλάδας για να καθορίσουν τη στάση τους όσον αφορά στο θέμα της διαθεσιμότητας. Στη συνεδρίαση θα παραστεί και η ΠΟΕ ΟΤΑ. Μάλλον όμως, όσα θα ακούσει, δε θα της αρέσουν! 

Ήδη οι δήμαρχοι της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης και της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, γνωστοποίησαν στο έκτακτο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ότι είναι αποφασισμένοι να σεβαστούν τη νομιμότητα, όσον αφορά τη μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες.
Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι οι δήμαρχοι οφείλουν να είναι νόμιμοι και σ' αυτό το πλαίσιο ίσως να δώσει στοιχεία. Ο κ. Καμίνης, από την πλευρά του, τόνισε ότι σέβεται απόλυτα το νόμο κι αυτό το απέδειξε ήδη στην περίπτωση του νόμου για την ιθαγένεια (σ.σ. δε δέχτηκε να εφαρμόσει την εγκύκλιο).

Οι δήμαρχοι δεν πρόκειται να ταχθούν υπέρ δυναμικών κινητοποιήσεων. Κατά τη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ -με θέμα τις προτάσεις που θα «κατεβάσει» στο έκτακτο συνέδριο- η πλειοψηφία συμφώνησε με την άποψη να μην υπάρξουν παραιτήσεις δημάρχων και να μην κλείσουν δήμοι. 

Η μοναδική αντίδραση που προτείνουν οι δήμαρχοι είναι η συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή την ημέρα που θα συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όλα αυτά ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τουλάχιστον έως και σήμερα τις καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων. Το απόγευμα, σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από το ξενοδοχείο «Divani Caravel» όπου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.


Επίσης, αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους δήμους στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες από την ΑΔΕΔΥ κινητοποιήσεις.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger