Αντίθεση Ιερώνυμου με την εργασία τις Κυριακές - Φωτογραφία

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης που είχαν ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, στο Συνοδικό Μέγαρο, στη Μονή Πετράκη. 

Συγχρόνως ο αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του με την εργασία τις Κυριακές.

«Με χαρά σάς υποδεχόμαστε σήμερα, για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στο υπουργείο σας» καλωσόρισε ο αρχιεπίσκοπος τον κ. Βρούτση και τη γενική γραμματέα Άννα Δελαπόρτα, για να ανταπαντήσει ο υπουργός: «Το υπουργείο με όλες του τις δομές προσπαθεί να είναι κοντά στην κοινωνία, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και φυσικά να σταθεί αρωγός κοντά στην Εκκλησία».

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως συζητήθηκε το ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία μέχρι σήμερα, το οποίο «εκτιμούμε ιδιαίτερα, ειδικά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαβιώνει ο ελληνικός λαός» και προσέθεσε:


«Ως υπουργείο Εργασίας είδαμε τρόπους και διαδικασίες μέσα από τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε αυτό το έργο, μέσα από κοινοτικούς πόρους, τα συσσίτια για τους φτωχούς, τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, τη στέγη αστέγων. Όλα αυτά για το υπουργείο Εργασίας ανοίγουν και θα βοηθήσουν την Εκκλησία να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα περισσότερο ενεργητικά».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και στη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία.

«Έχουμε όμως ανάγκες, κυρίως σε εξυπηρέτηση από πλευράς προσωπικού και χέρια εργατικά. Πάνω σε αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον κ. υπουργό, ανταλλάξαμε απόψεις, προτάσεις και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί αν προχωρήσουμε με αυτό τον στόχο, το έργο μας θα γίνει πολύ καλύτερο», τόνισε.

Εξάλλου, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αντίθεσή του, τονίζοντας πως «ασχολούμαστε όλο με αριθμούς και ξεχνάμε την ψυχή μας» και αναρωτήθηκε: «Πότε οι έμποροι θα δουν τα παιδιά τους, πότε θα δουν τις οικογένειές τους, πότε θα ξεκουραστούν και θα πάρουν δύναμη;».
nooz.gr
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger