Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013


Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας και πτώση της θερμοκρασίας. 

Αναλυτικά, το απόγευμα αναμένονται χιονοπτώσεις στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία. 

Από τις βραδινές ώρες, κυρίως όμως από την Τρίτη, χιονοπτώσεις, που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές, θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά (ακόμα και στην Αττική), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τέταρτη) ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από την Πέμπτη, αναμένεται βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας.

Τα πρώτα χιόνια πάντως έπεσαν ήδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Πάρνηθα. Ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι από την Κυριακή, οι υπηρεσίες του δήμου έριξαν 10 τόνους αλάτι σε σημεία των δρόμων όπου το νερό είχε παγώσει. 

Ήδη, έχουν παραλάβει 100 τόνους αλάτι, από τους συνολικά 680 που έχουν παραγγείλει για τον χειμώνα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται 14 εκχιονιστικές μηχανές και 50 εθελοντές.

Επίσης, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) παρέχει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και κατευθύνει τα αυτοκίνητα.

Το πρωί της Δευτέρας η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αττική ήταν στους -2 βαθμούς Κελσίου στην Τανάγρα.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Βόρεια Ελλάδα. Στους 5 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ προβλέπονται μέσα στην ημέρα χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Ο υδράργυρος έπεσε στον 1 βαθμό στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς. «Βουτιά» στους -7 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ στους -2 βαθμούς στη Δράμα.

Αρνητικές θερμοκρασίες και στη Δυτική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο «έδειξε» -5 βαθμούς στη Φλώρινα και -3 στην Πτολεμαϊδα. Θερμοκρασίες υπό του μηδενός και στη Θράκη, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στην Αλεξανδρούπολη (-2) και το Σουφλί (-1).

Με αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ κλειστός λόγω χιονόπτωσης είναι ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί από την 'Αρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας (από το 15ο έως το 25ο χλμ.)

Χιόνια έχουν πέσει σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger