Συγκλόνισε η είδηση του θανάτου του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πλήθος αφιερωμάτων και δηλώσεις κορυφαίων δημοσιογράφων
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον ενώ βαθιά θλίψη προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα στην τουρκική κοινωνία η είδηση του θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του ΑΜΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν αφιερώματα για την ζωή και το έργο του Μπιράντ ενώ οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους για την συνεργασία τους με τον εκλιπόντα αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Πολλοί δεν μπόρεσαν να συγκροτήσουν τα δάκρυά τους κατά την διάρκεια των δηλώσεών τους.

Επαινετικά και συγκινητικά μηνύματα συλλυπητηρίων έστειλαν ο Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι αρχηγοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης , ο πρόεδρος της βουλής, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Αρίντς και Μποζντάγ, υπουργοί, παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου με πρώτο τον πρόεδρο του Ομίλου Ντογάν, Αϊντίν Ντογάν, συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και διευθύνσεις και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών δικτύων.

Ο Τουρκικός τύπος αναφέρθηκε εν συντομία στην δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Μπιράντ και τόνισε ρόλο του στην προώθηση της ελληνοτουρκικής προσέγγισης.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger