Κλάματα μετά τους πυροβολισμούς.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ολα είναι εναντίον του Οσκαρ Πιστόριους, που κατέρρευσε στο δικαστήριο. Συντριπτικά τα στοιχεία και οι μαρτυρίες
ΜΟΤΟ: Προφητικό χαρακτηρίστηκε διαφημιστικό τρέιλερ που αποσύρθηκε, με πρωταγωνιστή τον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη να εμφανίζεται μέσα σε έναν πλαστικό σάκο

Θάνατος και αποκαθήλωση. Η τραγική ιστορία που είχε θύμα τη Ρίβα Στέενκαμπ και δράστη τον Οσκαρ Πιστόριους, τάραξε τον κόσμο. Δεν χρειαζόταν να φτάσει η επόμενη μέρα, αλλά ήταν αρκετές οι επόμενες ώρες για να βγουν στην επιφάνεια ιστορίες και μαρτυρίες αποκαθήλωσης της ζωής, των συνηθειών και της καθημερινότητας του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη.
Την ώρα που η φωτογραφία με το πιστόλι του φόνου έκανε τον γύρο του κόσμου, την ώρα που οι φωτογραφίες της άτυχης Ρίβα ανέβαιναν κατά εκατοντάδες στο Διαδίκτυο και τυπώνονταν στις σελίδες των εφημερίδων, το «παράδειγμα του μεγαλείου της ψυχής» και των «ανθρώπινων αντοχών», εμφανίζεται από τη... σκοτεινή του πλευρά.

Η Αστυνομία διαψεύδει τα περί «διαρρήκτη» και η εφημερίδα «Μπέελτ» φιλοξενεί μαρτυρίες γειτόνων, σύμφωνα με τις οποίες ο καβγάς μεταξύ του δράστη και του θύματος είχε ξεκινήσει δύο ώρες πριν το μοιραίο.

Μάλιστα οι γείτονες ισχυρίζονται πως είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία όταν ξεκίνησε ο καβγάς, αλλά δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση, καθώς οι λογομαχίες στη βίλα του «Σίλβερ Λέικ» δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο.

Αλλος μάρτυρας είπε στην ίδια εφημερίδα πως η άτυχη γυναίκα ήταν ώρες πριν τον φόνο στο σπίτι. Υποστήριξε ότι βρέθηκε και ο ίδιος εκεί, ότι υπήρξε έντονη λογομαχία στην κορύφωση της οποίας ο Πιστόριους όπλισε και πυροβόλησε τη φίλη του, ενώ εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο.

Του απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο και προσπάθησε να κρύψει το πρόσωπό του με ένα τετράδιο σημειώσεων.

Πέρα από την πιστοποίηση για το όπλο του φόνου, έγινε γνωστό πως στο αίμα του 26χρονου ανιχνεύτηκε αλκοόλ.

Το δικαστήριο της Πρετόρια είχε προγραμματίσει τη δίκη για χθες, αλλά την ανέβαλε για την Τρίτη.
Η εικόνα του παραολυμπιονίκη άρχισε να αλλάζει με τρελό ρυθμό.
Η ΝΙΚΕ έδωσε εντολή να αποσυρθεί η διαφήμιση με τον Πιστόριους να προωθεί τα προϊόντα της. Εννοείται πως αυτόματα ακυρώθηκε και το συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών.
Το τηλεοπτικό κανάλι της Ν. Αφρικής που έχει τα δικαιώματα της απευθείας μετάδοσης της απονομής των βραβείων Οσκαρ, έδωσε εντολή να αποσυρθούν τα τρέιλερ, καθώς όλο το προμόσιον για τη μετάδοση είχε γυριστεί με τον Πιστόριους, με το όνομά του (Οσκαρ) να είναι το «τρικ» της διαφημιστικής εκστρατείας.
Εκ των υστέρων μάλιστα, κάποιοι χαρακτήρισαν το τρέιλερ «προφητικό», καθώς ο 26χρονος εμφανίζεται μέσα από έναν πλαστικό σάκο. Βέβαια ο σάκος ήταν από αυτούς που μεταφέρονται ρούχα, αλλά μετά το φονικό οι συνειρμοί δεν σταματούσαν πουθενά.
Λόγος γίνεται για το ευέξαπτο του χαρακτήρα του Πιστόριους, αλλά και τη σχέση του με τα όπλα.
Εχει ήδη αποκαλυφθεί μια ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο δράστης είχε απειλήσει, λίγο μετά τους Αγώνες του Λονδίνου, νεαρό άνδρα με τη φράση «θα σου σπάσω τα πόδια», επειδή είχε την πληροφορία ή την υποψία πως είχε αρχίσει να βγαίνει με τη φίλη του.
Το πιστόλι των 9 χιλιοστών έβγαλε στη φόρα μια άλλη ανάγνωση της σχέσης του Πιστόριους με τα όπλα.
Θέματα που προβάλλονταν σαν «αθώες συνήθειες» του αθλητή, απέκτησαν άλλη διάσταση από τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Ο 26χρονος είχε αποκαλύψει πως κοιμόταν με δύο ρεβόλβερ κάτω από τα μαξιλάρια του και ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ δίπλα στο κρεβάτι του, για ασφάλεια, καθώς η Ν. Αφρική είναι χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα.
Είχε μιλήσει επίσης για τη συλλογή όπλων που είχε, αλλά και τις ασκήσεις σκοποβολής που του άρεσε να κάνει.
Η σχέση του με τα όπλα «μεταφράζεται» πλέον αλλιώς.
Ο Πιστόριους ήταν σύμβολο για τη Νότια Αφρική και μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων φυσικά.
Η αθλητική κοινότητα παρακολουθεί σοκαρισμένη και μάλλον αμήχανη την εξέλιξη της ιστορίας, με το κουβάρι των γεγονότων να ξετυλίγεται επιβαρυντικά για τον Πιστόριους.
Η Νοτιοαφρικανική Συνομοσπονδία Αθλητισμού και η Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισε ότι έχει ερωτηματικά για το περιστατικό, αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει κάποιο σχόλιο.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Βρετανίας, Εντ Γουόρνερ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά για το θέμα, ωστόσο περιέγραψε τις αναφορές ως «σοκαριστικές και πολύ λυπηρές», προσθέτοντας ότι «ο Πιστόριους είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές των Παραολυμπιακών, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα».
Ο πατέρας του Οσκαρ Πιστόριους απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το γεγονός. «Εάν κάποιος κάνει κάποια δήλωση, αυτός θα πρέπει να είναι ο Οσκαρ. Αυτή τη στιγμή είναι συντετριμμένος», δήλωσε ο Χένκε Πιστόριους στο ραδιοφωνικό δίκτυο SABC
Ο «Μπλέιντ Ράνερ», ως είδωλο, ως πρότυπο, ως κορυφαίο παράδειγμα των ατέλειωτων δυνατοτήτων του ανθρώπου, δεν υπάρχει πια. Τέλειωσε την ώρα που σήκωσε το όπλο στην άτυχη φίλη του.
Η τελευταία εικόνα είναι ενός 26χρονου ονόματι Οσκαρ Πιστόριους, να καταρρέει στο δικαστήριο, μόλις άκουσε τον δικαστή να του απαγγέλει κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης.
«Κάθισε» του είπε ένας από του αστυνομικούς που ήταν κοντά του και έβαλε μια καρέκλα δίπλα του.
Ο επόμενος θρόνος του υπεραθλητή με τα μεταλλικά πόδια, θα είναι το εδώλιο του κατηγορουμένου.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger