Υπ. Οικονομικών: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις καταθέσεις στα υποκαταστήματα

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για τις καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, καθώς εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά που αποφάσισε το Eurogroup. 

Αυτό ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, βάζοντας οριστικό τέλος στα σενάρια και τις πληροφορίες που προκάλεσαν έντονη ανησυχία από το πρωί. 

Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε «Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος». 

Επικρατέστερη λύση η απορρόφηση από το Τ.Τ. 

Ως επικρατέστερη λύση, αυτή τη στιγμή, για την εισφορά των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των Κυπριακών τραπεζών είναι το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 

Η λύση που συζητούν Ελλάδα και Κύπρος στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup είναι να αποσχισθεί και πωληθεί σε ελληνική τράπεζα ή σε τράπεζες το εν Ελλάδι χαρτοφυλάκιο των κυπριακών τραπεζών. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ασμουνσεν της ΕΚΤ η συμφωνία θα προχωρήσει με τρόπο ώστε μια ελληνική τραπεζική οντότητα να αγοράζει το ενεργητικό και τις υποχρεώσεις των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών, και αυτό θα γίνει χωρίς να επηρεάζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Δεν θα προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας θυγατρικής που θα χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση, μια ελληνική τράπεζα θα τα αγοράσει», ξεκαθάρισε ο Άσμουνσεν
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger