Ποιοι δεν θα πάρουν σύνταξη την επόμενη Παρασκευή

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013



Άδειο θα βρουν την επόμενη Παρασκευή τον τραπεζικό τους λογαριασμό χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και του ΕΤΕΑΜ. Η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαρτίου δεν θα καταβάλλει σύνταξη Απριλίου σε όσους δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Ανήκετε σε αυτή την κατηγορία; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πληρωθείτε.


Α. Για όσους δεν διαθέτουν ταυτόχρονα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Απριλίου στις 29/3/2013. Οι συντάξεις αυτές θα επαναχορηγούνται, μετά την υποβολή του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ στα υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους, με την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια ΔΟΥ.
  • Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (από τα γραφεία ΑΜΚΑ των αρμοδίων υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΚΕΠ) ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο που αναφέρει τον ΑΜΚΑ (π.χ. βιβλιάριο υγείας)

Η αυτοπρόσωπη παρουσία θα πιστοποιείται με ταυτότητα ή διαβατήριο και σε αντίθετη περίπτωση με εξουσιοδότηση.

Διευκρινίζεται ότι για τους συνταξιούχους κατοίκους εξωτερικού η ενημέρωση για την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνει μέσω των πρεσβειών και οι σχετικές διαδικασίες θα καθοριστούν λεπτομερώς με νεώτερες οδηγίες.

Β. Για όσους δε διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ προκειμένου να μη γίνει διακοπή της σύνταξής τους μηνός Μαΐου, που θα καταβληθεί στις 29/4/2013, θα πρέπει να προσκομίσουν τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό εφορίας - βεβαίωση ΑΜΚΑ) στα υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους από την Τρίτη 26/3/2013 μέχρι και την Τρίτη 9/4/2013.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών εντός της οριζόμενης προθεσμίας, θα ανασταλεί η σύνταξη και θα επαναχορηγηθεί με την υποβολή τους στα αρμόδια υποκαταστήματα.

«Επισημαίνεται ότι οι συνταξιούχοι που δεν διέθεταν ΑΜΚΑ είχαν ενημερωθεί με σχετική ειδοποίηση από την Υπηρεσία μας για την απόκτηση και την υποβολή του κατά τη φυσική απογραφή του 2012» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger