«Βαφτίζουν» τα Cayenne Βουλγάρικα;Όλα στο μπαμπά..

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το Ελληνικό δαιμόνιο πέρασε για μια ακόμα φορά τα σύνορα, χωρίς όμως σε αυτή την περίπτωση να πάει μακριά. Στο Σαντάνσκι της γειτονικής Βουλγαρίας έχει στηθεί επιχείρηση «σωτηρίας» των porsche cayenne και άλλων πολυτελών αυτοκίνητων από τη συνεχώς αυξανόμενη φορολογία στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον 8.000 πολυτελή αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών, κυκλοφορούν ήδη στους Ελληνικούς δρόμους με Βουλγαρικές πινακίδες που γλιτώνουν τους ιδιοκτήτες τους από το δόκανο της εφορίας. Το ΣΔΟΕ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στα ίχνη των εταιριών που αναλαμβάνουν να «βαφτίσουν» τα αυτοκίνητα Βουλγαρικά με την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αφορμή στάθηκε η επιστολή του ιδιοκτήτη μιας από τις εταιρίες αυτές προς το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τα όρια της νομιμότητας. Η έρευνα που ξεκίνησαν οι ελεγκτές έφερε στο φως site στο internet με όλες τις λεπτομέρειες για το πώς μπορεί ένα πολυτελές αυτοκίνητο να χαρακτηριστεί Βουλγαρικό ώστε να μην πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας, φόροι πολυτελείας και τεκμήρια, με κεντρική ιδέα τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου στην εταιρία και την επανάκτησή του με τη μέθοδο του leasing.

WHO IS WHO
Η πρώτη ιστοσελίδα πάνω στην οποία «σκόνταψαν» οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, ερευνώντας την υπόθεση, δηλώνει έδρα στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, αλλά απευθύνεται στην πελατεία της σε... άπταιστα ελληνικά. Μ' ένα σύντομο μήνυμά του ο «δαιμόνιος» Έλληνας επιχειρηματίας δίνει το στίγμα για όποιον θέλει να προστατέψει το ακριβό αυτοκίνητο του από τους φόρους. «Το πολυτελές αυτοκίνητο κάποτε ήταν μια απόλαυση. Τώρα είναι ένα δυσβάσταχτο έξοδο. Πολλά αυτοκίνητα σαπίζουν χωρίς πινακίδες... Εάν θέλετε να απολαύσετε και πάλι το αυτοκίνητό σας με ασφάλεια και νομιμότητα, εμείς έχουμε τη λύση! Καλέστε μας για ενημέρωση». Στο site περιλαμβάνεται και αναλυτικό who is who της εταιρίας ώστε να πειστούν οι πελάτες για τη σοβαρότητά της και να της εμπιστευτούν το όχημά τους.
« Η εταιρεία μας είναι μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε στο Sandanski της Βουλγαρίας και βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το προσωπικό μας αποτελείται από άτομα υψηλού επίπεδου μορφώσεως και επαγγελματισμού τα όποια συμβάλλουν στην επιτυχία των στόχων της εταιρίας» τονίζεται.
Ως κύρια δραστηριότητα της εταιρίας αναφέρεται το εμπόριο, αλλά τονίζεται ότι ειδικεύεται στη διαχείριση αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και ότι ήδη την έχουν εμπιστευτεί πολλοί πελάτες. «Οι δραστηριότητες της εταιρίας είναι κυρίως εμπορικές και ο στόχος μας είναι η ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των γειτονικών και λοιπών Ευρωπαϊκών χωρών. Μια άλλη σημαντική δραστηριότητα της εταιρίας μας είναι η διαχείριση ιδιωτικών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και το πελατολόγιο μας ήδη αποτελείται από αρκετά μεγάλο αριθμό πελατών». Στη συνέχεια χωρίς πολλές λεπτομέρειες περιγράφει πως μπορεί να παραλάβει ένα ακριβό αυτοκίνητο να το δηλώσει Βουλγαρικό και να το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη με τη μέθοδο του leasing. «Έχουμε την δυνατότητα να διαχειρισθούμε το αυτοκίνητο σας και να σας το επιστρέψουμε με μισθωτήριο συμβόλαιο. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να απολαμβάνεται το αυτοκίνητο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα απολύτως νόμιμο τρόπο αφού η εταιρία μας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τα έξοδα του αυτοκίνητου σας όπως τέλη κυκλοφορίας, φόρους, ασφάλιση, τεχνικό έλεγχο κλπ.»

ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Ως επιπλέον προσόν της η εταιρία διαφημίζει την δυνατότητα πώλησης του αυτοκινήτου σε καλύτερη τιμή -αφού θα είναι απαλλαγμένο από φόρους- αλλά και ένα δίκτυο αντιπροσώπων στην Ευρώπη που προσφέρει λύσεις για όλους σύμφωνες με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Η πρόταση μας σας παρέχει την ευελιξία να πουλήσετε το αυτοκίνητο σας γιατί με τον τρόπο αυτό αποκτά υψηλότερη αξία μεταπωλήσεως και σας δίνει την δυνατότητα να αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο με τα ίδια πλεονεκτήματα όπως το προηγούμενο. Κάθε αυτοκίνητο αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και αντιμετωπίζεται κατόπιν συζητήσεως και σύμφωνα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της δικής σας περιπτώσεως. Έχουμε ήδη ένα δίκτυο αντιπρόσωπων σε Ευρωπαϊκές χώρες και οπωσδήποτε έχουμε την ασφαλή και νόμιμη λύση για το πρόβλημα σας με απολυτή συμμόρφωση και εφαρμογή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας» καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα που προβάλεται μέσω του site .

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας πάντως έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλα τα σκέλη της διαδικασίας, τηλεφωνώντας στον ιδιοκτήτη της εταιρίας στο Ελληνικό κινητό του τηλέφωνο. Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΔΟΕ οι περιπτώσεις των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που κατέφυγαν σε αυτή τη λύση, θα εξεταστούν μια μία ξεχωριστά και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν έστω και εκ των υστέρων τη φορολογία που θα συνοδεύεται από τσουχτερά πρόστιμα. Παράλληλα όμως οι ελεγκτές προειδοποιούν πως όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ ακολούθησαν τη συγκεκριμένη οδό θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger