Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, για εκβίαση και δωροδοκία

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ένας 55χρονος, ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας, επειδή απαίτησε εκβιαστικά από τοπικό επιχειρηματία το ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του.

Αναλυτικότερα, ο 38χρονος εκπρόσωπος εταιρείας,
η οποία δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει στο μισό περίπου πρόστιμο, που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του. Η υπόθεση αφορούσε την επιβολή προστίμου, ύψους 12.769 ευρώ, για παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών (αμμοχάλικου), σε διάφορες ημερομηνίες, από αγροτεμάχιο.

Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο καταγγέλλων του παρέδωσε, ύστερα από απαίτησή του, ένα φάκελο με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που είχαν ακροβολιστεί στην Κτηματική Υπηρεσία, ενήργησαν έρευνα στο γραφείο του, όπου βρέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χρήματα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και εκβίαση και οδηγείται στις Εισαγγελικές Αρχές.
Enhanced by Zemanta
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger