Εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση...

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης - Ομιλί...
Τελευταία ανανέωση: 11 / 02 / 2012 - 00:58
Ομόφωνα εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση από το υπουργικό συμβούλιο και αμέσως μετά κατατέθηκε στη βουλή.
O πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό το βράδυ του Σαββάτου.

O Λουκάς Παπαδήμος, ξεκινώντας την ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε κατηγορηματικά πως «Είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση».

«Είναι απόλυτα αναγκαία το οικονομικό πρόγραμμα και η σύμβαση που το συνοδεύει προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης και είναι ώρα ευθύνης για όλους. Δεν είναι επιλογή η χρεοκοπία», πρόσθεσε ακόμη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής επιβεβαίωσε στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας "Guardian" τις πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά τη δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

«Είναι εύλογο ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοί του δεν θα μείνουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δε στηρίζει τη συμφωνία για τη βοήθεια», διευκρίνισε o ίδιος.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ, μετά την ανακοίνωση του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη ότι δεν ψηφίζει τη νέα σύμβαση.

Από την πλευρά του ο πρώην πλέον υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , Μάκης Βορίδης και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, επιθυμούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από εκείνη του προέδρου του ΛΑΟΣ και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τρία άρθρα θα κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή και πιο συγκεκριμένα το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση, χωρίς να εξειδικεύονται τα μέτρα, τα οποία θα εμπεριέχονται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος πρέπει να έλθει στην Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.
Enhanced by Zemanta
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger