ΦΩΤΟ: Κόβουν δέντρα της γειτονιάς για καυσόξυλα..

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Βράδυ Σαββάτου, ώρα 12:30 στην Γλυφάδα. Ο ήχος του ηλεκτρικού πριονιού σπάει στα δύο τον μονότονο ήχο των διερχόμενων μηχανών από τα αυτοκίνητα. Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, αδιαφορεί για το βιαστικό προσπέρασμα των οχημάτων από την οδό Λαμπράκη και σαν να είναι ότι πιο φυσιολογικό, κόβει μεγάλα κομμάτια ξύλου για το τζάκι… Στην Ελλάδα της κρίσης, ότι είναι δωρεάν, φαίνεται πως είναι και ευπρόσδεκτο. 

Για περισσότερο από μια ώρα, ο άνδρας συνεχίζει ατάραχος την κοπή των πεσμένων κορμών. Τεμαχίζει τα πεσμένα δέντρα που άφησαν πίσω τους οι εργαζόμενοι του δήμου μετά από εργασίες αποψίλωσης .

Η κοπή είναι επικίνδυνη κατά τις νυχτερινές ώρες, ειδικά όταν πραγματοποιείται κάτω από το χαμηλό φωτισμό των λαμπτήρων στην άκρη του δρόμου. Παράνομο ή νομότυπο, άγνωστο. Αυτό που προβληματίζει είναι η αδυναμία μερίδας πολιτών ή ακόμα και η προσπάθεια τους να εξοικονομήσουν χρήματα από παντού. Ακόμα και από ένα σακί καυσόξυλα. 

Το περιστατικό στην περιοχή της Γλυφάδας εκτός από δείγμα της κρίσης και της οικονομική δυσκολίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες, δεν είναι το μόνο. Στην πλατεία του Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα της Βούλας, άγνωστοι παρουσιάστηκαν ως εργαζόμενοι του δήμου και έκοψαν δέντρα. Παράνομες κοπές δέντρων έχουν καταγραφεί και στην Κηφισιά.

ΠΗΓΗ: ipop.gr
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger