Χερ Σόιμπλε: Δεν φταίνε οι Έλληνες πολίτες…

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012


Ο Β. Σόιμπλε  στο Eurogroup 
Τον σεβασμό και την συμπάθειά του στους Έλληνες πολίτες που πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας εκφράζει ο Β. Σόιμπλε, ασκώντας δριμεία κριτική στην ελίτ της Ελλάδας.

Μετά την δριμεία κριτική που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υιοθετεί διαφορετικό ύφος αναφερόμενος στο ελληνικό πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να μετατοπίζει τις προτεραιότητές του. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Tagesspiegel της Κυριακής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζει τον σεβασμό του και την συμπάθεια του προς τους Έλληνες για τις θυσίες που έχουν κάνει στον βωμό των περικοπών. Δείχνει κατανόηση για τις διαμαρτυρίες των πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι περισσότεροι πολίτες που πλήττονται τώρα από τα μέτρα περικοπών και τις μεταρρυθμίσεις, δεν φταίνε για τη στασιμότητα, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και την αντιπαραγωγική χρήση των πόρων στο παρελθόν».

Η ελίτ καυχιέται ότι δεν πληρώνει φόρους

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ασκεί έντονη κριτική στην ελίτ της χώρας υπογραμμίζοντας ότι «ένα διόλου ασήμαντο τμήμα της ελίτ ακόμη και σε αυτή την δύσκολη φάση καυχιέται στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν πληρώνει φόρους και δεν πολυενδιαφέρεται για το καλό της χώρας και των πολιτών. Είναι απολύτως κατανοητό, λοιπόν, ότι αυτή στάση μόνο ως έντιμη και δίκαιη δεν προσλαμβάνεται από πολλούς, λέει ο γερμανός υπουργός. Επέμεινε ωστόσο στην ορθότητα της επιλογής για μείωση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα της Ισπανίας, ενώ όπως είπε στις βαλτικές χώρες και στην ανατολική Ευρώπη ο κατώτατος μισθός είναι πολύ χαμηλότερος από ότι στην Ελλάδα.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger