Μ. Μόντι: Η προσοχή μας στην Ελλάδα

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Ένα από τα στοιχεία πάνω στα οποία εργάσθηκε και θα συνεχίσει να εργάζεται η Ιταλία, είναι η πίεση για να δοθεί μεγάλη προσοχή στην σοβαρότερη εστία φωτιάς, σε εκείνη της Ελλάδας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε ομιλία του στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου αναφέρθηκε και πάλι στην ελληνική οικονομική κρίση. 

Σύμφωνα με τον Ιταλό, τεχνοκράτη πρωθυπουργό, «υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι έχουμε, έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό κρατών που θα μπορούσε να επηρεασθεί αρνητικά από μια περαιτέρω αποσταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης». 

Ο Μόντι, υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι επαφές της Ιταλίας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να είναι ευρύτερες, να μην περιορισθούν μόνο στη Γαλλία και τη Γερμανία». Υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του περιόρισε τις απολαβές των μάνατζερ του δημοσίου, οι οποίες, πλέον -υπολογίζοντας τις μεικτές απολαβές και τα όποια επιδόματα και «μπόνους»- δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τις 305.000 ευρώ. Κατέστησε, δε, σαφές, ότι η Ιταλία «δεν θα χρειασθεί νέα δέσμη έκτακτων οικονομικών μέτρων», ενώ σε ότι αφορά την μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας, τόνισε: «θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος Μαρτίου, με την συναίνεση, ελπίζουμε, τον κοινωνικών εταίρων».

Σε σχέση, τέλος, με την οικονομική ανάπτυξη, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε: «πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σήμερα μια επιστολή την οποία υπογράφουν επτά έως οκτώ Ευρωπαίοι ηγέτες και με την οποία ζητούν από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δοθεί ουσιαστική στήριξη στην ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη . Εκτός και αν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, η επιστολή αυτή δεν υπογράφεται ούτε από την Γαλλία, ούτε από την Γερμανία».
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger