Το περιεχόμενο του διλήμματος περιέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το περιεχόμενο του διλήμματος περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωση του μετά το πέρας του Eurogroup: Μέχρι την Τετάρτη η Ελλάδα πρέπει να σκεφθεί και να κάνει μία οριστική στρατηγική επιλογή. Αν θέλουμε τη χώρα μας μέσα στην Ευρώπη πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, ώστε το πρόγραμμα οπωσδήποτε να εγκριθεί", είπε.

Δίνοντας ακόμα πιο δραματικό τόνο στην κατάσταση, πρόσθεσε: "Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύσκολες αποφάσεις και σε ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις, σε θυσίες και σε ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, ασύγκριτα μεγαλύτερες θυσίες, σε ταπεινώσεις και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις, που θα αναγκαστεί να υποστεί εάν με την ψευδαίσθηση ότι διατηρούμε την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπειά μας, οδηγηθούμε σε λύσεις που έχουν πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό κόστος".
Εάν η πατρίδα μας, ο λαός μας ευνοεί μία άλλη πολιτική που αναγκαστικά οδηγεί εκτός ευρωζώνης και άρα και εκτός ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πρέπει αυτό να το πούμε ευθέως και στον εαυτό μας και στους συμπολίτες μας", επισήμανε.

Περιγράφοντας το κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup έκανε λόγο για σοβαρές αντιρρήσεις κρατών – μελών της ευρωζώνης, βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε πλήρως ο κατάλογος των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2012, καθώς παρέμειναν προς διευκρίνιση μέτρα συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων. Το κυριότερο όμως, είπε, είναι πως το Eurogroup έλαβε σοβαρά υπόψη του το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί ακόμη από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων έγγραφες, ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για την υποστήριξη του προγράμματος.

Ο κ. Βενιζέλος προέβη και σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση: Όλα τα στοιχεία, είπε, που συνιστούν το δημόσιο βίο της χώρας βρέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup, διευκρινίζοντας ότι συζητήθηκαν τα πάντα: "Εκτιμήσεις για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ερωτήματα για τη στάση όλων των κομμάτων και όχι μόνο των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία, ερωτήσεις για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων, για το ρόλο των επιχειρήσεων, για το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε εργαζόμενος την ευθύνη του σε σχέση με τον κάθε άνεργο. Πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες τον δικό τους ρόλο πέρα από τις ευθύνες τις αναμφισβήτητες και κολοσσιαίες του πολιτικού κόσμου".

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει διεξοδικά για το διακύβευμα τον πρωθυπουργό, τη Βουλή, τα κόμματα, την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως τον ελληνικό λαό. Ο λαός, ο κάθε πολίτης, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα πρέπει να έχει πλήρη εικόνα για να μπορεί να κάνει ελεύθερα την στρατηγική και ιστορική επιλογή, την οποία πρέπει να κάνει ο καθένας και ατομικά και όλοι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν συλλογικά", τόνισε.
Enhanced by Zemanta
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger