Greeks buy Land in Turkey .Οι Έλληνες αγοράζουν χιλιάδες ακίνητα στην Τουρκία

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Με κάθε τρόπο επιχειρούν κάποιοι Έλληνες να βγάλουν τα χρήματα τους από την Ελλάδα υπό τον φόβο της χρεοκοπίας.

Μια από τις επιλογές κάποιων προνομιούχων Ελλήνων είναι η αγορά ακινήτων όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής", εκατοντάδες Έλληνες προχωρούν σε μαζικές αγορές σπιτιών και επαγγελματικών ακινήτων, έχοντας το προσωνύμιο "Cash Greeks", δηλαδή Έλληνες που πληρώνουν σε ρευστό.

Πρόκειται κυρίως για πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφους, έμπορους και καλλιτέχνες, που αγοράζουν σπίτια και εξοχικά, πληρώνοντας από 700.000 μέχρι 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", οι Έλληνες επενδυτές, αναζητούν την ασφάλεια και γι' αυτό προτιμούν χώρες όπως η Γερμανία, όπου τα ακίνητα προσφέρουν υψηλή απόδοση και νοικιάζονται γρήγορα.

Δημοφιλείς επιλογές είναι επίσης η Γαλλία και η Ελβετία, κυρίως για όσους επενδύουν σε πολυτελείς κατοικίες και πανάκριβα σαλέ, ενώ από την λιστα δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το Λονδίνο, όπου εδώ και πολλά χρόνια Έλληνες επενδύουν εκατομμύρια σε ακίνητα..

Χιλιάδες ακίνητα έχουν αγοραστεί από Έλληνες και στην Τουρκία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια Ελλήνων, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη κυρίως στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου πωλούνται διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα έναντι 50 χιλιάδων ευρώ.

Τέλος, είναι γνωστό ότι εκατοντάδες βορειοελλαδίτες έχουν αποκτήσει σπίτια στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Μπάνσκο, το Μπόροβετς και το Παμπόροβο, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών.
Enhanced by Zemanta
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger