Παρατείνεται η προθεσμία για ληξιπρόθεσμα χρέη.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε νέα παράταση στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο, ενώ παράλληλα επέκτεινε και το χρονικό εύρος των χρεών που μπορούν να ρυθμιστούν. 

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη αφού η αρχική προθεσμία για τη ρύθμιση εκπνέει σήμερα και η εγκύκλιος για την εφαρμογή της ρύθμισης εστάλη μόλις χθες στις εφορίες και τατελωνεία.

Μάλιστα, στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής μπορούν με βάση τη νέα επέκταση, να υπαχθούν οφειλές που κατάστησαν ληξιπρόθεσμες έως και σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2012 και οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 ευρώ όσον αφορά στα νομικά. Συγκεκριμένα, οι οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν από τον έφορο ή τον προϊστάμενο του τελωνείου την εξόφληση της οφειλής σε έως και 60 δόσεις αρκεί να τον πείσουν με αποδεικτικά στοιχεία (κάρτα ανεργίας, μείωση εισοδήματος κλπ) ότι δεν μπορούν να εξοφλήσουν την οφειλή σε λιγότερες δόσεις.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger