'Εναέριοι τσαμπουκάδες" Τουρκίας - Ισραήλ..

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η Τουρκία απαγορεύει τη χρήση του εναέριου χώρου της ακόμα και σε ισραηλινά αεροσκάφη πολιτικών μεταφορών, επιδεινώνοντας τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η δικαιολογία των Τούρκων είναι ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη «μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία».

Η ανατολίτικη πονηρία των Τούρκων πάντως ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο, καθώς ζητούν από τις ισραηλινές εταιρείες αερομεταφορών, El-Al και CAL να τους ενημερώνουν «10 μέρες πριν» από κάθε πτήση για να εξετάζουν το κάθε αίτημα ξεχωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι στα «επικίνδυνα φορτία» εντάσσουν ακόμα κολόνιες και αρώματα, αλλά και τα ισραηλινά κρασιά. 
Η τουρκική αυτή κίνηση θα προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημία στις ισραηλινές εταιρείες, καθώς και οι δύο χρησιμοποιούσαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και τώρα θα υποχρεωθούν να μεταβάλουν τα δρομολόγια τους, παρακάμπτοντας την Τουρκία.

Πάντως οι ισραηλινές εταιρίες, πέραν της διαμαρτυρίας τους στα διεθνή φόρα, ζήτησαν από την ισραηλινή κυβέρνηση να εφαρμόσει ανάλογα αντίποινα στις τουρκικές αερομεταφορές, απαγορεύοντας τη χρήση του ισραηλινού εναέριου χώρου, το οποίο εάν είναι έξυπνοι οι κυβερνώντες δεν θα το υιοθετήσουν…
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger