ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012


Τα εννέα από τα δέκα θερμότερα χρόνια έχουν καταγραφεί μετά το 2000 

Το 9ο θερμότερο έτος παγκοσμίως από το 1880 είναι το 2011, ενώ τα εννέα από τα δέκα θερμότερα χρόνια έχουν καταγραφεί μετά το 2000. Γενικά, τα πρώτα 11 έτη του αιώνα που διανύουμε ήταν πολύ πιο θερμά σε σχέση με τα μέσα και το τέλος του 20ου αιώνα. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA, η μέση θερμοκρασία εδάφους ήταν 0,51 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το μέσο όρο του 20ου αιώνα.

Σημειώνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται παρά τις «ψυκτικές» επιδράσεις του φαινομένου La Nina “EL NINIO” και της χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας των τελευταίων χρόνων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NASA, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ξεπέρασαν τα 390 μέρη ανά εκατομμύριο έναντι 285 το 1880 και 315 το 1960.

Σε μια άλλη έκθεση της Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι το 2011 ήταν το 23 θερμότερο έτος στην ιστορία των ΗΠΑ . 

Εφέτος η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική , επανερχόμενη σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή . Δυστυχώς εμείς έτυχε να έχουμε πρόβλημα θέρμανσης , αφού είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη πού δεν διαθέτουμε φυσικό αέριο για κάθε σπίτι . Τραγουδούσαμε σαν τα τζιτζίκια όπως σε πολλά άλλα θέματα ( βλέπε ΟΣΕ , κτηματολόγιο ,ναυτιλία , τουρισμός, φυσικοί πόροι κλπ )
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger