Εντυπωσιακό ρομπότ από την DARPA! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012


Ρομπότ «σκύλος» από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Η DARPA (Defense Advanced Research Project Agency) έκανε για άλλη μια φορά το επιστημονικό της «θαύμα». Όπως ανακοίνωσε, εκτέλεσε την πρώτη δοκιμή πεδίου για το Ρομπότ Υποστήριξης Ομάδας με Πόδια, το οποίο θα μεταφέρει μεγάλα βάρη για τους πεζούς στρατιώτες στο πεδίο επιχειρήσεων.
Το LS3 (Legged Squad Support System), το οποίο ονομάζεται και AlphaDog, κατά τη διάρκεια των δοκιμών απέδειξε την ικανότητά του να ακολουθεί τους στρατιώτες χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες τους, ώστε να ξεχωρίζει και τα διάφορα εμπόδια όπως, δέντρα, βράχους κτλ.

Το νέο ρομπότ που βασίζεται στον προκάτοχό του, το BigDog, είναι σαφώς βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Μπορεί να μεταφέρει 181 κιλά βάρος, σε αποστάσεις 32 χιλιομέτρων, μέσα σε 24 ώρες χωρίς ανεφοδιασμό.

Το ρομπότ αναπτύσσεται από κοινού με την εταιρεία Boston Dynamics. Οι δοκιμές του θα συνεχιστούν τους επόμενους 18 μήνες, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν οι δυνατότητες των αισθητήρων του.Enhanced by Zemanta
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger