Deutsche Welle Greek:Κίνητρα στην Ελλάδα για να φύγει από την ευρωζώνη

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) Χάνς-Πέτερ Φρίντριχ συνιστά στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ, υποστηρίζει ότι «εκτός της ΟΝΕ οι πιθανότητες της Ελλάδας να αναγεννηθεί και να καταστεί ανταγωνιστική θα είναι σίγουρα μεγαλύτερες, παρά εάν παραμείνει στην ευρωζώνη». Είναι ο πρώτος γερμανός υπουργός που συνιστά την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος και υιοθετεί μια γραμμή διαφορετική από την επίσημη. Ο κ. Φρίντριχ διευκρινίζει, ωστόσο: «Δεν λέω να διώξουμε την Ελλάδα, αλλά να της δώσουμε κίνητρα για έξοδο, που δεν θα μπορεί να τα απορρίψει».

Αλλά και ο επικεφαλής προϋπολογισμού της CDU Norbert Barthle, που υποστηρίζει το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, εξέφρασε επιφυλάξεις για τον ρεαλιστικό χαρακτήρα των συνδεόμενων με αυτό ελπίδων. «Έχω ορισμένες αμφιβολίες για το αν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που αναφέρεται στο πακέτο περί μείωσης του ελληνικού χρέους μέχρι το 2020 στο 120,5% του ΑΕΠ», δήλωσε.
δήλωσε ο πολιτικός της CSU, πριν από την ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή, τη Δευτέρα.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger