Για 6 μήνες μπορείτε να κτίσετε "διαλέγοντας" οικοδομικό νόμο

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων, υποβάλλουν αίτηση μέσα σε διάστημα 6 μηνών από τη δημοσίευση του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), που συζητείται στη Βουλή, θα μπορούν να κτίσουν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται είτε στον παλιό ΓΟΚ είτε στο ΝΟΚ.Αυτό προβλέπει προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο νέο σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή. Μετά όμως τη λήξη αυτής της μεταβατικής περιόδου θα ισχύσει κανονικά για όλους ο ΝΟΚ.

Παράλληλα, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει και άλλες προσθήκες που αφορούν την έννοια του ημιυπαίθριου χώρου, η οποία -όπως την γνωρίζαμε σήμερα- καταργείται και αντικαθίσταται από έναν πιο πλατύ χώρο το άνοιγμα του οποίου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή ίσο με το 35% του περιγράμματος του χώρου. Ο χώρος αυτός δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης, αλλά θα υπολογίζεται στην κάλυψη και στον όγκο του κτιρίου. 

Με άλλες τροπολογίες δίνονται κίνητρα για αύξηση του συντελεστή δόμησης με στόχο τη μείωση της κάλυψης. Επίσης δίνονται πριμοδοτήσεις για τη συνένωση οικοπέδων και απόσυρση παλαιών κτιρίων.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger