Διατροφή για κοιλιακούς - φέτες..

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ζηλεύεις τους κοιλιακούς της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (ειδικά τώρα που βλέπεις τις επαναλήψεις του Sex and the City) αλλά δεν λες όχι στα πισινάτα μπάρμπεκιου και στα καλοκαιρινά τσιμπούσια με φίλους και γνωστούς. Όμως, ποιές τροφές μπορείς να καταναλώσεις για να δεις την κοιλιά σου να γίνεται επίπεδη και ταυτόχρονα να μην αισθάνεσαι πείνα; Ακολούθησε τη διατροφή που προτείνουμε και απόκτησε κοιλιακούς - φέτες.

Α. Κατανάλωσε τρόφιμα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά: 

Για πάνω από δύο δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν τονίσει την προστατευτική αξία που έχει για τον οργανισμό, μια δίαιτα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά όπως αυτά που υπάρχουν στα λαχανικά, την μαύρη σοκολάτα, το αβοκάντο και τους καρπούς. Πρόσφατα, οι επιστήμονες συνέδεσαν τα μονοακόρεστα λιπαρά με την λέπτυνση της σιλουέτας και ειδικά της κοιλιάς. Μάλιστα σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Γέιλ, το 33% των
γυναικών που ακολούθησαν μια δίαιτα υψηλή σε μονοακόρεστα λίπη, είδαν την ζυγαριά να πέφτει κατά 4 κιλά και την μέση τους να μικραίνει κατά 4,6 εκατοστά σε ένα μήνα μόλις.

Β. Απόφυγε το φούσκωμα:

Πολλές φορές η πρησμένη κοιλίτσα δεν είναι τίποτα άλλο από παγιδευμένος αέρας μαζί με όσο φαγητό και υγρά έχεις καταναλώσει. Κάνε μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή και στο τρόπο ζωής που ακολουθείς και θα δεις την κοιλίτσα σου να γίνεται πλάκα.

* Πιες πολύ νερό

* Αντικατάστησε τους ξηρούς καρπούς όπως είναι τα φιστίκια, με κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους.

* Τρώγε αργά για να μην παγιδεύεις αέρα μέσα στις μπουκιές σου.

* Ξέχνα τα αναψυκτικά με ανθρακικό.

* Πρόσεξε το φούσκωμα που προκαλούν συγκεκριμένες τροφές και περιόρισέ τες. Τέτοιες είναι τα ξηρά φρούτα, το μπρόκολο, το λάχανο, τα πιπέρια και τα εσπεριδοειδή.

* Μείωσε την κατανάλωση αλατιού που ευνοεί την κατακράτηση υγρών που με τη σειρά τους βοηθούν τον τυμπανισμό της κοιλιά σου

* Μείωσε την κατανάλωση ωμών λαχανικών. Τα ψητά λαχανικά έχουν τις ίδιες θρεπτικές ουσίες και πιάνουν λιγότερο χώρο στο στομάχι σου.

* Μην μασάς τσίχλα που ευνοεί την παγίδευση αέρα στο στομάχι σου.

* Απόφυγε τα τηγανητά που προκαλούν δυσπεψίες.

* Τρώγε τακτικά για να αποφύγεις τα ξεσπάσματα που μεγαλώνουν το στομάχι σου.

* Το αλκοόλ και το τσιγάρο προκαλούν μεγαλύτερο πρήξιμο σε ένα άδειο στομάχι.

Γ. Κόψε το ψωμί:

Σίγουρα δεν μιλάμε για το ψωμί που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και το οποίο έχει απαραίτητα και αναντικατάστατα θρεπτικά στοιχεία. Όμως, το ψωμί όπως παρασκευάζεται στους σύγχρονους φούρνους μόνο φούσκωμα μπορεί να σου προκαλέσει ενώ και τα θρεπτικά του στοιχεία είναι λιγοστά. Όλα εκείνα τα ένζυμα που μπαίνουν στο ψωμί για γίνει πιο μαλακό και να παραταθεί ο χρόνος ζωής του, ενοχλούν το στομάχι και το φουσκώνουν.

Δ. Μείωσε το άγχος:

Όσο περισσότερο αγχώνεσαι, τόσο ο οργανισμός σου παράγει την ορμόνη κορτιζόλη που σου ανοίγει την όρεξη και σε κάνει να θες να καταναλώσεις περισσότερα γλυκά και κακά λιπαρά.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger