Κίνδυνος απένταξης του βιολογικού της Δαύλειας.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η νεότερη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού της Δαύλειας.

Τη συζήτηση προκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όταν και έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του πορίσματος των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που διαπίστωσε προβλήματα στη λειτουργία του έργου και κάλεσε τελικά σε απολογία τις εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο ειδικός σύμβουλος ποιοτικού ελέγχου όπου και ασκεί δειγματοληπτικό έλεγχο στα συγχρηματοδοτούμενα έργα με την Ε.Ε. που κατασκευάζονται στην Ελλάδα έχει επίσης καταγράψει 22 σημεία στον βιολογικό καθαρισμό της Δαύλειας, τα οποία δεν συμφωνούν με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές κατασκευής έγγραφο που αιφνιδίασε καθώς αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην χθεσινή συνεδρίαση

Παρά τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης για την αποκέντρωση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου στις έδρες των συνενούμενων δήμων, οι παρατάξεις της μειοψηφίας χρέωσαν επικοινωνιακή σκοπιμότητα στη δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα, με χαρακτηριστικότερη την τοποθέτηση του Πέτρου Αρκουμάνη της Λαϊκής συσπείρωσης ο οποίος μίλησε ευθέως για προσπάθεια συκοφάντησης της αντιπολίτευσης.

Ο βιολογικός καθαρισμός της Δαύλειας έχει περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα μία φορά και ενδέχεται να απασχολήσει τη δικαιοσύνη και δεύτερη αν δεν πειστούν οι καταγγέλλουσες αρχές από τις εξηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων που διαχειρίζονται το έργο στη Λιβαδειά.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα ότι το έργο κινδυνεύει ακόμη και με απένταξη αν δεν χαρακτηριστεί ως αποδέκτης των επεξεργασμένων λυμάτων του βιολογικού, το παρακείμενο ρέμα που οδηγεί στον Βοιωτικό Κηφισό και από εκεί στην λίμνη Υλίκη.

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε δαπάνη ύψους 43.000 ευρώ με ταυτόχρονη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του προγράμματος εκτελεστέων έργων ώστε να ακολουθηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι που προβλέπει η νέα νομοθεσία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον το πόρισμα της επιτροπής που θα συσταθεί για την παραλαβή του έργου και την τελική διαχείρισή του από τη ΔΕΥΑΛ, καθώς θα διαπιστώσει αν είχαν ισχύ οι καταγγελίες τόσο των κατοίκων της Δαύλειας όσο και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger