ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ :Ιταλο-βρετανική σύρραξη για τους δυο ομήρους

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012


Ο 28χρονος βρετανός Κρίστοφερ ΜακΜάνους.

     Ο 28χρονος βρετανός Κρίστοφερ ΜακΜάνους.


Την οργή της Ιταλίας έχει προκαλέσει η αποτυχημένη επέμβαση των βρετανικών ειδικών δυνάμεων στη Νιγηρία, με στόχο την απελευθέρωση ενός βρετανού και ενός ιταλού μηχανικού που κατέληξε στον θάνατο αμφότερων. Μια επιχείρηση για την οποία η Ιταλία δεν είχε ενημερωθεί.

Στο κόκκινο βρίσκονται οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών, καθώς ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, χαρακτήρισε «ανεξήγητο» το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ενημέρωσε την
ιταλική κυβέρνηση για την απόπειρα διάσωσης των δυο ομήρων και απαίτησε εξηγήσεις.

Πρόκειται για τον 28χρονο βρετανό Κρις ΜακΜάνους και τον ιταλό Φράνκο Λαμολινάρα. Οι δυο μηχανικοί απήχθησαν τον περασμένο Μάιο και ήταν όμηροι της ισλαμικής οργάνωσης στο Σοκότο της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με ορισμένα ρεπορτάζ, μέλος της οργάνωσης Μπόκο Χάραμ συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και έδωσε πληροφορίες που οδήγησαν τις ειδικές δυνάμεις στο σπίτι όπου κρατούνταν οι δυο μηχανικοί.

Τόσο ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον όσο και ο Νιγηριανός πρωθυπουργός Γκ. Τζόναθαν δήλωσαν ότι οι απαγωγείς σκότωσαν τους δυο ομήρους. Ωστόσο αξιωματούχος της νιγηριανής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας δήλωσε- ανωνύμως- ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών. Ρεπόρτερ του BBC έκανε λόγο για μάχη που κράτησε ώρες.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger