Η ΕΛΑΣ έχει ένα νέο μυστικό όπλο

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Η Ελληνική Αστυνομία βρήκε τον τρόπο να εντοπίζει κλεμμένα αυτοκίνητα και με αυτόν τον τρόπο να εξαρθρώνει συμμορίες κακοποιών...

Πρόκειται για έναν ειδικό σαρωτή των «ύποπτων» πινακίδων που έχει τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 30 περιπολικά και εντοπίζει μαζικά αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί και τα οποία πολλές φορες χρησιμοποιούνται για την οργανωση εγκληματικών επιθέσεων ή άλλων ένοπλων ενεργειών.Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε περίπου 1,5 μήνα το σύστημα έχει εντοπίσει περισσότερα από 3.300 αυτοκίνητα που φαίνεται ότι απασχολούσαν τις ελληνικές διωκτικές αρχες.

Το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων (Αutomatic Number Plate Recognition - ANPR), όπως ονομάζεται, αποκτήθηκε μετά από πολυετείς διαδικασίες, έναντι 1.749.115 ευρω, από ιταλική εταιρεία με έδρα την Γένοβα. 

Τέτοιου είδους σαρωτές έχουν τοποθετηθεί ήδη σε 20 περιπολικά στην Αθήνα, σε πέντε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα πέντε στα Ιωάννινα. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί-χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε- τρία επιχειρησιακά κέντρα στις τρείς αυτές πόλεις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, το σύστημα χρησιμοποιείται σε περιπολικά κοντά στα διόδια, σε δύο-τρία σημεία των δρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, τους οποίους χρησιμοποιούν συνήθως οι λαθρέμποροι, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (λεωφόρο Κηφισίας, Σταδίου, Βασ. Σοφίας κλπ).
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger