Συγκρατημένη αισιοδοξία για το PSI

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Θετικά είναι τα μηνύματα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν κάλεσε χθες τους ομολογιούχους να συμμετάσχουν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Αισιοδοξία για επιτυχή κατάληξη της συμφωνίας ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα, επικρατεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα εντείνονται και οι πιέσεις προς τους ομολογιούχους για μαζική συμμετοχή.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν κάλεσε χθες το βράδυ τους ομολογιούχους να συμμετάσχουν στο κούρεμα επισημαίνοντας ότι οι όροι της ανταλλαγή είναι προς το συμφέρον τους ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερη προσφορά, και πως η όποια εναλλακτική επιλογή θα είναι χειρότερη.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουν όλοι οι επενδυτές πως η Ευρώπη έχει καταβάλει τη σημαντικότερη δυνατή προσπάθεια δεσμεύοντας τους μέγιστους πόρους για τη στήριξη της Ελλάδας και πως η πλήρης συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα.

«Ενθαρρύνω όλους τους επενδυτές να συμμετάσχουν εθελοντικά», ανέφερε προσθέτοντας πως η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα συνιστά αναπόσπαστο στοιχείο για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας σε όλη την Ευρωζώνη.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν

Στις Βρυξέλλες επικρατεί ικανοποίηση και για τον ρόλο που έπαιξαν όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης στο θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους ασκώντας την επιρροή τους στα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα να συμμετάσχουν μαζικά, κάτι που έγινε άλλωστε.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όπου με βάση το ποσοστό συμμετοχής, το οποίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα συλλογικής δράσης ώστε να καταστεί υποχρεωτικό το κούρεμα για τους ιδιώτες ομολογιούχους που δεν δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger