"Δεμένα" και τα ΚΤΕΛ τη Μεγάλη Εβδομάδα..

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ταλαιπωρία και τη Μεγάλη Πέμπτη περιμένει το επιβατικό κοινό που έχει προγραμματίσει ταξίδι για το Πάσχα. Οι οδηγοί των ΚΤΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Οι οδηγοί πήραν την απόφαση αυτή καταγγέλλοντας απολύσεις και αντιδρώντας στην καταγγελία της συλλογικής τους σύμβασης απο τους ιδιοκτήτες.

Μάλιστα, την ημέρα της απεργίας οι οδηγοί ετοιμάζουν συγκεντρώσεις έξω από τους σταθμούς των ΚΤΕΛ.

Απο την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ανυποχώρητοι
και λένε οτι είναι δικαίωμά τους η καταγγελία της συλλογικής σύμβασης. Μάλιστα είναι αποφασισμένοι να κινήσουν οι ίδιοι τα λεωφορεία τους. Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος, διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν όπως έχει προγραμματιστεί, δεδομένου ότι το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που οι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας, όπως αναφέρουν, την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις, οι οποίες, όπως διατείνονται, έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται.

Από την πλευρά της η διοίκηση των ΚΤΕΛ αντιτείνει ότι οι εργαζόμενοι ζητούν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις μισθών, τη στιγμή που σε όλους τους χώρους εργασίας γίνονται μειώσεις αποδοχών. Αφορμή για την εξαγγελθείσα απεργία αποτέλεσε η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οι οποίοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις συναδέλφων τους.
www.newsit.gr/
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger