Τούρκικη επίθεση κατά Κύπρου, Ελλάδας, ΗΠΑ και διεθνούς κοινότητας!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Howard Berman
Μετά την αμηχανία και τη σιωπή 20 και πλέον ημερών η τούρκικη πλευρά αντέδρασε χθες στην επιστολή Μπέρμαν που είδε το φως της δημοσιότητας στις αρχές του μηνα. Σύμφωνα με αυτή την επιστολή-κόλαφο...για την Τουρκία, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Χάουαρντ Μπέρμαν (από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στο εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ) απηύθηνε κάλεσμα προς την Χίλαρι Κλίντον να καταδικάσει την στάση της Τουρκίας για τα θέματα που σχετίζονται με το κυπριακό, για τις απειλές της Άγκυρας σε σχέση με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, καθώς και την πολιτική δημογραφικής αλλοίωσης της περιοχής!

Χθες, λοιπόν, ο Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ Ναμίκ Ταν απάντησε στις κατηγορίες Μπέρμαν με τον προσφιλή τρόπο των γειτόνων, κατηγορώντας τον πως εξυπηρετεί συμφέροντα που μάχονται αυτά της Τουρκίας!

«Αντιλαμβανόμαστε την παλιά τακτική της επίθεσης προς την Τουρκία και πως οι μονόπλευρες επικοινωνίες και διαθέσεις λύσης του θέματος της Κύπρου που εκπορεύονται από το Κογκρέσο (!!!) ικανοποιούν συγκεκριμένα συμφέροντα και κοινότητες εντός των ΗΠΑ, ειδικά σε μία εκλογική χρονιά», τονίζει μεταξύ άλλων προς τον Χάουαρντ Μπέρμαν ο κ. Ταν και σημειώνει: «Η τελευταία επιστολή σας φαίνεται να είναι ένα ακόμα επεισόδιο αυτής της μακρόχρονης τακτικής. Πρέπει όμως να υπογραμμίσω πως μία τέτοια προσέγγιση που ρίχνει το βάρος του Κυπριακού Προβλήματος στην τουρκοκυπριακή πλευρά δεν είναι ούτε εποικοδομητική, ούτε βοηθάει προς εξεύρεση λύσης».

Επιπλέον ο Ταν έγινε στη συνέχεια ακόμα πιο προκλητικός βάζοντας στη συζήτηση ακόμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες της Κύπρου και κριτικάροντας το «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν το 2004! «Σας θυμίζω ότι το 2004 οι τουρκοκύπριοι απέδειξαν τη διάθεση λύσης ψηφίζοντας υπέρ του σχεδίου του ΟΗΕ μαζικά, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά όχι μόνο το καταψήφισε κατά μεγάλη πλειοψηφία, αλλά αμείφθηκε γι’ αυτό και με την είσοδό της στην ΕΕ»!!!

Στην επιστολή του, τέλος, ο ανιστόρητος και προκλητικός κύριος Ταν δεν δίστασε να επικαλεστεί πως όχι μόνο δεν υπάρχουν Τούρκοι έποικοι στην Κύπρο, αλλά και ότι στην όποια λύση πρέπει να συμπεριληφθούν και οι …εκτοπισμένοι τουρκοκύπριοι που έφυγαν από τα χωριά τους κατά την «εθνοκάθαρση της ελληνοκυπριακής πλευράς το 67 και το 74» (!!!), ενώ καταφέρεται και κατά της Ελλάδας ενώ συνάμα απειλεί και τη διεθνή κοινότητα λέγοντας πως «αν παραβλέπεται η ιστορική πραγματικότητα (!!!) προς όφελος της υποστηριζόμενης από την Ελλάδα προσπάθειας ένωσης των δύο κρατών χωρίς να ληφθεί υπόψιν η διάθεση των τουρκοκυπρίων να γίνει κάτι τέτοιο, τότε η διεθνής κοινότητα θα χάσει την τελευταία ίσως ευκαιρία για συμβιβαστική λύση»!
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger