"Ριπλέι" των Ιμίων; Ρευστότητα -πολιτική και οικονομική-στην Αθήνα, κινητικότητα από Άγκυρα!

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

- Ανησυχία στα Γενικά Επιτελεία για τις κινήσεις της Τουρκίας
- Η 'Αγκυρα εξέδωσε "άδειες" για έρευνες σε Καστελόριζο - Ρόδο
- Ποιος ο ρόλος του Ερντογάν και τι λένε τα σενάρια και οι εκτιμήσεις
Μπορεί οι πολιτικοί μας να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής περιόδου…το ντιμπέϊτ, στο υπουργείο Άμυνας και στα Γενικά Επιτελεία όμως ανησυχούν για τις κινήσεις της Άγκυρας.

Η δημοσίευση των αποφάσεων του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της γειτονικής χώρας για έρευνες σε Καστελόριζο και Ρόδο είναι το τελευταίο ανησυχητικό μήνυμα που ενισχύει τα σενάρια για προσπάθεια εκμετάλλευσης της πολιτικής,οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας που επικρατεί στην Ελλάδα.

Μόλις προχθές η Τουρκία με την ηγεσία των κατεχομένων ξεκίνησε γεωτρήσεις και χθες είχαμε τη δημοσίευση των αποφάσεων για τις άδειες ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε περιοχές ελληνικής ΑΟΖ.


Στο ΥΕΘΑ ,δεν αποδίδουν την τουρκική κινητικότητα μόνο στις συχνές δημόσιες αναφορές που γίνονται στην Ελλάδα -και λόγω προεκλογικής περιόδου- για τον καθορισμό ΑΟΖ και έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Την ιδια ώρα, τους S 300,επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη, επισκέφτηκε την 126 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ) στο Ηράκλειο Κρήτης. Επιπλέον, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ).
Σκοπός της επίσκεψης,σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ήταν “η ενημέρωση επί επιχειρησιακών θεμάτων που αφορούν στο Α/Α πυραυλικό σύστημα S-300, η παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και η άμεση επικοινωνία με το προσωπικό της 126 ΣΜ και της ΣΕΑΠ”.

Βέβαια η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στους S 300 έχει τη σημασία της. Τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα είναι ανεπτυγμένα στη Κρήτη και μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει ούτε εκπαιδευτική βολή. Κινητικότητα υπάρχει γι΄ αυτό το θέμα και ίσως η επίσκεψη Κωσταράκου κάτι να σηματοδοτεί.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger