Μεγαλειώδης αν και τυχερή πρόκριση της Τσέλσι στο Καμπ Νου!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Κέιχιλ βγήκε στο 12' λόγω τραυματισμού, ο Μπουσκέτς έκανε το 1-0 στο 35', ο Τέρι αποβλήθηκε βλακωδώς στο 37', ο Ινιέστα έστελνε την Μπαρτσελόνα στο Μόναχο στο 43' με το 2-0 κι όμως η Τσέλσι προκρίθηκε!!!

Οι Μπλε του Λονδίνου, με τα γκολ των Ραμίρες στο 45' και Τόρες στις καθυστερήσεις, πήραν ισοπαλία 2-2 από τους μπλαουγκράνα και με το 1-0 του πρώτου ματς, πήραν μία επική, συγκλονιστική πρόκριση στον τελικό του Champions League, παίζοντας άμυνα για σεμινάριο!

Μοιραίος των μπλαουγκράνα για ένα ακόμη ματς ο Μέσι, ο οποίος αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 49', στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ, ενώ στο 83' σημάδεψε το αριστερό δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή.

Κορυφαίος του παιχνιδιού ο τεράστιος Ντρογκμπά, που για 80 λεπτά, μέχρι να αντικατασταθεί από τον Τόρες, βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο, από την άμυνα μέχρι την επίθεση!

Μπορεί να διαλύθηκε κάθε ίχνος ποδοσφαιρικής λογικής, μπορεί η κατοχή να ήταν 73%-27% υπέρ της Μπαρτσελόνα, όμως το ποδόσφαιρο απέδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν του πάει η... τετράγωνη λογική. Θέλει πάθος, θέλει παράνοια, θέλει να πιστεύεις ότι μπορείς, ακόμα και αν είσαι ο μοναδικός. Και αυτή η Τσέλσι απέδειξε ότι τα πάντα γίνονται.

Αντεξε στο σφυροκόπημα, άντεξε να αγωνίζεται με δέκα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο και τελικά πήρε την αντρίκια πρόκριση στο Μόναχο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν, που θα λύσουν τις διαφορές τους την Τετάρτη (25/4).

Ο Μπουσκέτς άνοιξε το σκορ στο 35' με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Κουένκα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τέρι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, επειδή προτίμησε να χτυπήσει εκτός φάσης τον Σάντσες κι ενώ στο 12' ο Κέιχιλ είχε αποχωρήσει λόγω τραυματισμού. Μέσα σε 37 λεπτά, δηλαδή, ο Ντι Ματέο είχε μείνει χωρίς τους δύο κεντρικούς του αμυντικούς και στο 43' ο Ινιέστα εκμεταλλεύθηκε την κάθετη του Μέσι για να γράψει το 2-0.

Η μαγική μπαλιά του Λάμπαρντ, όμως, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου προς τον Ραμίρες βρήκε τόπο και ο βραζιλιάνος μείωσε σε 2-1, που αποδείχθηκε χρυσό, αφού το 2-2 ήρθε στα τελευταία δευτερόλεπτα από τον Τόρες, που βρέθηκε φάτσα με τον Βαλντές κι ενώ ολόκληρη η Μπαρτσελόνα έψαχνε το γκολ της πρόκρισης.

Δεν θα χρειαζόταν να γίνει αυτό, βέβαια, αν ο Μέσι ευστοχούσε από τα 11 βήματα στο 49', στο πέναλτι που κέρδισε ο Φάμπρεγας από τον Ντρογκμπά και ο αργεντίνος το εκτέλεσε, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83' βρήκε το αριστερό, σε σουτ έξω από την περιοχή και κάπως έτσι, με τους μπλαουγκράνα να παίζουν... χάντμπολ γύρω από την περιοχή του Τσεχ, τους άγγλους να έχουν στήσει το πούλμαν και τον Ντρογκμπά να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, η Τσέλσι πήρε την πρόκριση του αιώνα!

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Πικέ (26' Αλβες), Τσάβι, Ινιέστα, Μαασεράνο, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (74' Κεϊτά), Σάντσες, Μέσι, Κουένκα (68' Τέγιο)
Τσέλσι (Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Κέιχιλ (12' Μποσίνγκουα), Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μεϊρέλες, Τέρι, Μάτα (58' Καλού), Ντρογκμπά (80' Τόρες)

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger