H διαφορά της σημερινής αυτοκτονίας με τις 1.900 που προηγήθηκαν είναι ότι αυτή έγινε μπροστά στην πόρτα τους!

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Δυστυχώς ένας συνάνθρωπός μας έφυγε σήμερα! Κι έφυγε οπλίζοντας το ίδιο του το χέρι! Αυτοκτόνησε στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος μπροστά στα μάτια των περαστικών! Για τον θάνατο αυτό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί!

Και θα τους βρείτε στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας! Είναι όλοι αυτοί που σήμερα, κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης στην οικογένεια του αυτόχειρα, είτε από το βήμα της βουλής είτε από τα συνηθισμένα στέκια των βουλευτών!
Ο κρότος του όπλου ακούστηκε μακριά! Πέρα από τα όρια της Ελλάδας!

Το σημείωμα του, τα λέει όλα και δείχνει μετά θάνατον, με το δάχτυλο, όλους αυτούς που τον έφεραν στο σημείο αυτό της υπέρτατης απόγνωσης!

Οι ηθικοί αυτουργοί, θυμήθηκαν σήμερα, να ασχοληθούν με τις αυτοκτονίες που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας στην Ελλάδα, για ένα και μοναδικό λόγο. Γιατί αυτή η αυτοκτονία έγινε μπροστά στην πόρτα τους! Μπροστά στην Βουλή!

Γι αυτό άλλωστε, και στις προηγούμενες 1.900 αυτοκτονίες που προηγήθηκαν της σημερινής, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, δεν είπαν ποτέ τίποτα!

Ισα-ίσα, φροντίζουν με τους μηχανισμούς τους, να μπλοκάρουν όποια φωνή προσπαθεί να τους δείξει την σοβαρότητα του ζητήματος!

Ο κόσμος που συρρέει αυτή την ώρα στο σύνταγμα, τους φόβισε. Τους φόβισε, μην τυχόν και ξεπηδήσει μια σπίθα οργής από εκεί και τους «πάρει και τους σηκώσει»!

Και γι αυτό έσπευσαν να δώσουν οδηγίες στα παπαγαλάκια τους τι να λένε και τι όχι!

Βλέπετε, σήμερα, στην Εθνική οδό Πάτρας-Πύργου, άλλη μια νεαρή κοπέλα πήδηξε στο κενό από μια γέφυρα, αλλά γι αυτήν δεν έγινε απολύτως καμία αναφορά!

Γιατί, απλά, διάλεξε να το κάνει, μακριά από την πόρτα τους!

Κι ως εκ τούτου, δεν τους επηρεάζει!

Όπως και να έχει, όταν οι τραπεζίτες είχαν κέρδη, δεν τα μοιράστηκαν ποτέ με κανέναν! Σήμερα που έχουν ζημιές, απαιτούν από τους πολίτες να πληρώσουν τις ζημιές τους! Και 1.900 από αυτούς, ξεπλήρωσαν τα χρέη τους με την ίδια τους τη ζωή!

Στις 1.900 οικογένειες των αυτόχειρων που σπαράζουν από το δράμα, δεν μπορούμε να ευχηθούμε τίποτα παρά μόνο «είθε να πληρώσουν οι ηθικοί αυτουργοί, είτε είναι πολιτικοί είτε είναι τραπεζίτες»!
Δεν θα πούμε κάτι άλλο σήμερα! Τα υπόλοιπα θα τα πει ο κόσμος που βρίσκεται στο σύνταγμα!
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger