Εξαιρετικό άρθρο για την Λιβαδειά από το http://freeminds.gr

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Και το πρόγραμμα για σήμερα..λέει Λειβααααααδιά!!

Ένα μέρος που θα σας εντυπωσιάσει όχι μόνο λόγω τοπίου αλλά και λόγω φιλοξενίας. Ένα μέρος που ο άνθρωπος και η φύση συνδέονται άμεσα.Ένα μέρος με πλούσια ζωή και ιστορία. Ένα μέρος που σε λίγα δευτερόλεπτα θα γίνει επιθυμία!
Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά:

Η Λειβαδιά είναι η πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας με πληθυσμό γύρω στους 25.000 κατοίκους. Bρίσκεται 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, στο κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με άμεση και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις πρωτεύουσες των άλλων νομών. Διασχίζεται από τον ποταμό Έρκυνα, ενώ Βόρεια της πόλης εκτείνεται o γνωστός σε όλους Παρνασσός.
Και ας προχωρήσουμε στα πιο ενδιαφέρον!

Στο κέντρο της πόλης υπάρχει η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως η οποία αποτελεί ένα ήσυχο παρατηρητήριο μέσα στην κίνηση της πόλης. Στην πλατεία καταλήγει ένας πεζόδρομος ο οποίος και αποτελεί την κεντρική αγορά! Ενώ πολλές είναι οι καφετέριες/μπαρ οι οποίες βρίσκονται πάνω και κάτω από την πλατεία ιδανικές για όλες τις προτιμήσεις και όλα τα γούστα!

Μην ξεχάσετε βέβαια να επισκεφτείτε και την πιο όμορφη τοποθεσία της Λειβαδιάς την ‘Κρύα’, από όπου πηγάζει και ο ποταμός Έρκυνα. Ένα μαγευτικό τοπίο όπου ο ήχος από τα τρεχούμενα νερά του ποταμού και η πλούσια χλωρίδα αποτελούν ένα απίστευτο θέαμα . Αριστερά και δεξιά του ποταμού υπάρχουν ταβέρνες/εστιατόρια για αυτούς που θέλουν να απολάυσουν τις ντόπιες λιχουδιές και για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και απλά να απολαύσουν την θέα υπάρχουν οι καφετέριες .


Αξιοθέατα όμως αποτελούν και το Μεσαιωνικό Κάστρο καθώς και το παλιό θέατρο της Λειβαδιάς, τα οποία θα τα βρείτε στην περιοχή της Κρύας!

Φυσικά Θα ήταν παράλειψη μου αν δεν έγραφα και λίγα λόγια για το πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα το τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης που λειτουργεί από το 2005 και εδρεύει στην Λειβαδιά! Ένα τμήμα που είναι πρωτοποριακό στον τομέα των Οικονομικών επιστημών, καθώς το πρόγραμμα του καλύπτει τους συνεχώς ανατασσομένους νέους κλάδους και τις ανάγκες της Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης .

Και μην ξεχνιόμαστε έχουμε και π ρ ο τ ά σ ε ι ς ..και αυτές είναι:

Για καφέ η ακόμα και για ποτό στην πλατεία σας προτείνουμε το Indigo και την Ακαδημία η καλύτερη ίσως συντροφιά στην πόλη για ένα πιο δυνατό και ξεχωριστό διάλειμμα.

Ενώ για ένα πιο έντεχνο και χαλαρό καφέ/ποτό σας προτείνουμε το καφέ Άρωμα.

Και αν πεινάσατε είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εσάς θα σκεφτήκατε το ξακουστό σουβλάκι. Για αυτούς λοιπόν που προτιμούν το παραδοσιακό σουβλάκι θα προτείναμε το Σουβλατζίδικο 1900 στο Ζάππειο απέναντι ακριβώς από την σχολή , ενώ αν θέλετε να φάτε σε κάποια ταβέρνα, τότε οΝερόμυλος στην Κρύα και το Ταξίμι είναι ίσως μία από τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής με υπέροχη θέα. Δεν ξεχνάμε βέβαια και αυτούς που έχουν πιο μοντέρνες διαθέσεις και για αυτό προτείνουμε τα εστιατόρια Delicato στην κεντρική πλατεία και το Allegro στην περιοχή Κρύα, ενώ το Καλλίγευστοναποτελεί ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της περιοχής.

Λοιπόν τι λέτε; Σας έπεισα;
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger