Reuters: Ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές εταιρείες για ΟΣΕ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ενδιαφέρον για την εξαγορά του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) ή μέρος του Οργανισμού δείχνουν τρεις ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο άτομα με γνώση των συνομιλιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ρωσία φέρεται να ενδιαφέρεται για το σύνολο του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου και την εταιρεία διαχείρισης ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ η μεγαλύτερη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία της Ρουμανίας, Grup Feroviar Roman (GFR), έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το κομμάτι των εμπορευματικών δραστηριοτήτων. Το Reuters επικαλείται δύο υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχος για τις πληροφορίες του. 

Εξάλλου, Ρώσος αξιωματούχος επισήμανε ότι έχει γίνει συζήτηση για την εξαγορά ολόκληρου ή μέρους του δικτύου, ενώ ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων , Vladimir Yakunin δήλωσε στο Reuters: "Κρατάμε επαφή με τους Έλληνες… δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το μοντέλο και σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τη συμμετοχή μας".

Σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θέλει να αναλάβει τα εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια και έχει ήδη διεξάγει νομικό και οικονομικό έλεγχο. Συνομιλίες έγιναν στην Αθήνα και το Παρίσι το 2010 και στα τέλη του 2011, ενώ έφτασαν μέχρι το επίπεδο των υπουργείων Μεταφορών. 

Εκπρόσωπος της SNCF στο Παρίσι πάντως δήλωσε ότι η εταιρεία "δεν συμμετέχει στη διαδικασία για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ δεν έχει καμία συμμετοχή σε διαδικασίες για την εξαγορά σιδηροδρομικής εταιρείας ή σιδηροδρομικής γραμμής στην Ελλάδα".

Το Reuters δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάποιο σχόλιο από τη ρουμανική GFR. 

Αναφέρει ωστόσο ότι Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πως πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με αντιπροσωπεία της GFR, πιο πρόσφατα το Φεβρουάριο.


Πηγή:www.capital.gr
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger