Χαμηλόμισθος ιδιωτικός υπάλληλος είχε καταθέσεις 41,5 εκ. ευρώ!

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν άρχισαν να ελέγχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός χαμηλόμισθου ιδιωτικού υπαλλήλου για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι φοροδιαφεύγει. Ούτε λίγο ούτε πολύ είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό 41,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατατέθηκαν σε τρία χρόνια και φυσικά δεν τα είχε δηλώσει ποτέ.

Στο λογαριασμός ενός γιατρού του ΕΣΥ βρέθηκαν 1,4 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ προέρχονται από φακελάκια ενώ ενδεικτικό είναι και το παράδειγμα ενός δικηγόρου, στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκε 1,5 εκ. ευρώ, που ουδέποτε είχε δηλώσει στην εφορία. 


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται φοροτεχνικοί και μηχανικοί των οποίων η κινητή και ακίνητη περιουσία και τα πραγματικά τους εισοδήματα δεν συνάδουν με όσα δηλώνουν στην εφορία.

Στο μικροσκόπιο είναι και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις απαλλοτριώσεων σε εκτάσεις όπου πέρασαν μεγάλα οδικά δίκτυα. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι το 80% των δικηγόρων δεν κόβουν αποδείξεις στην εκδίκαση των υποθέσεων στο δεύτερο βαθμό, όπου οι αποζημιώσεις είναι μεγάλες.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger