ΠΟΕ-ΟΤΑ: Άρση «μπλόκου» παρά τα μόλις €97 του ΥΠΕΣ

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Όπισθεν ολοταχώς γιατί «δε θέλει να τινάξει την εκλογική διαδικασία "στον αέρα"» κάνει στο παρά πέντε των εκλογών η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφορικά με το «μπλόκο» στις εκλογές λόγω των λίγων δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος και του ύψους της αποζημίωσης. 

Την ίδια ώρα οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης μέσω της κοινής υπουργικής απόφασης (ημερομηνία υπογραφής 30 Απριλίου), που γνωστοποίησαν το μεσημέρι πενταπλασιάζουν τον αριθμό των δικαιούχων δημοτικών υπαλλήλων (από 6.500 που ήταν αρχικά σε 30.900) μειώνοντας ωστόσο, όπως είχε προαναγγείλει μιλώντας στην aftodioikisi.gr μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δραματικά (τέσσερις φορές κάτω) το ύψος της αποζημίωσης: Από 400 σε μόλις 97 ευρώ ανά δικαιούχο. 

Πολυμερόπουλος: Ας πάνε όσοι θέλουν 

«Όσοι θέλουν να πάνε να δουλέψουν με 97 ευρώ μεικτά, αφού οι δήμαρχοι έβλεπαν από μακριά και "ένιπταν τα χέρια τους". Εμείς δε θα τους εμποδίσουμε», τονίζει χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr o απερχόμενος α' αντιπροέδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Βασίλης Πολυμερόπουλος. 

Η ίδια η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για το θέμα, υπογράμμισε: «Η ειρωνεία δε της υποθέσεως είναι ότι "η αποζημίωση αυτή υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος" όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα εργασθούν τρεις ημέρες για περίπου 60,00 ευρώ». 

Πώς «μοιράζεται» το εκλογικό επίδομα 

Κριτήριο για τον αριθμό των δημοτικών υπαλλήλων ανά δήμο/περιφέρεια είναι, όπως υπογράμμισε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών στην ιστοσελίδα, όχι τα εκλογικά τμήματα σε έναν δήμο (σύνολο 20.554 σε όλη την επικράτεια), αλλά τα εκλογικά κέντρα (όπου υπάγονται πολλά εκλογικά τμήματα). 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αρχικός σχεδιασμός του ΥΠΕΣ ήταν για 6.500 δικαιούχους, οι οποίοι θα έπαιρναν 400 ευρώ μεικτά. Ωστόσο, μετά την πρώτη κίνηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή και τις διαμαρτυρίες της, ο αριθμός αυτός ανέβηκε περίπου στους 8.270 με το εκλογικό επίδομα να «πέφτει» στα 360 ευρώ μεικτά. Κατόπιν νέας παρέμβασης, αυτής των δημάρχων που παραπονέθηκαν ότι δε φτάνουν οι υπάλληλοι, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας κατέληξαν στους 30.900 υπαλλήλους με το εκλογικό επίδομα-χαρτζιλίκι των 97 ευρώ μεικτά.

aftodioikisi.gr 
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger