Ένα «ναι» πριν την πρωθυπουργία ο Φώτης Κουβέλης, αλλά με οικουμενική κυβέρνηση

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Νέα τροπή παίρνει το σενάριο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που θα λάβει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης θα δεχτεί κατά πάσα πιθανότητα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, αλλά μόνον αν πρόκειται για οικουμενική κυβέρνηση.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης θα προτείνει να μετέχει στην κυβέρνηση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΑΡ: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο

Ανακοίνωση με αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.

Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger