Γιώργος Παπανδρέου:«Ήμασταν ο αρουραίος στο εργαστήριο»

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

‘Hμασταν ο αρουραίος στο εργαστήριο, το πειραματόζωο» των αγορών δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΤΙΜΕ. Το περιοδικό συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργό στο νεοκλασικό όπου έχει τα γραφεία του το Ίδρυμα Παπανδρέου στον Κεραμικό, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που περιλαμβάνει απόψεις απλών Ελλήνων αλλά και οικονομολόγων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.
Ο Παπανδρέου εκτιμά ότι τα σκληρά μέτρα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και δηλώνει: «Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε πάρει πιο ήπια για τους πολίτες μέτρα, ειδικά για εκείνους που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για την κρίση, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Αλλά στο τέλος την πλήρωσαν όλοι και την πλήρωσαν ακριβά.».
Στη συνέχεια ο Παπανδρέου ρίχνει το φταίξιμο και στους ξένους πολιτικούς που έλεγαν ότι «δεν είναι ότι η Ελλάδα έχει ένα πρόβλημα αλλά ότι οι Έλληνες είναι το πρόβλημα». Τους αποκαλεί λαϊκιστές και απορεί πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης σε μια χώρα, να λέει από τη μια πλευρά ότι στηρίζει την Ελλάδα και από την άλλη να λέει ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. «Εννοώ, οι πολίτες θα τους πουν, καλά, αν είναι τεμπέληδες, τότε εμείς γιατί στεκόμαστε στο πλευρό τους;»

Μιλάει και για το περιβόητο δημοψήφισμα που του στοίχισε την θέση του στο Μαξίμου, λέγοντας ότι το αποφάσισε επειδή «έπρεπε να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι είναι κι αυτός μέρος του προγράμματος. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση αν θέλει το πρόγραμμα ή όχι. Αν θα ήθελε να μείνει στο ευρώ ή όχι». Ο Παπανδρέου δηλώνει επίσης πως είχε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα έλεγαν «ναι».

Το ΤΙΜΕ ολοκληρώνει το άρθρο του με τον Γιώργο Παπανδρέου να ατενίζει από το παράθυρο του νεοκλασικού την Αρχαία Αγορά και να σκέπτεται το αρχαίο κλέος της χώρας του και τις χρυσές στιγμές της αρμονίας. «Στην αρχαία Ελλάδα πολιτική και αγορά δεν ήταν αποσυνδεδεμένα» λέει.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger